Critic National

Vrei un abdomen suplu? Iata cum te poate ajuta abdominoplastia!

Un abdomen plat este un factor cheie in aspectul unei persoane. Mai ales in lumea moderna, sub influenta mass-media si a perceptiei constiente a corpului, burta si plinatatea in zona taliei sunt un factor important, care afecteaza aspectul barbatilor si femeilor, ceea ce afecteaza si viata lor profesionala si personala.

Adesea, femeile dupa una sau mai multe nasteri sau pacientii dupa pierderea semnificativa in greutate, nu sunt multumiti de abdomenul lasat. In acest caz, au nevoie de o operatie de abdominoplastie. Datorita sedentarismului prelungit, muschii sunt in stare extinsa, devin slabi si, in ciuda antrenamentului intens, poate aparea divergenta rectului abdominis.

Pielea, impreuna cu tesutul subcutanat, se intinde intr-o asemenea masura incat, dupa nastere sau pierderea in greutate, raman letargice si formeaza pliuri ale abdomenului.

Corectari ale modificarilor pielii abdominale

Modificarile pielii si tesutului subcutanat situate deasupra muschilor peretelui abdominal, pot fi corectate partial doar de antrenamente, masaje etc., deoarece, cel mai adesea, s-a produs deja o defalcare a principalelor structuri de sustinere a tesutului subcutanat si s-au format vergeturi pe piele.

Operatia de abdominoplastie implica indepartarea depozitelor mari de grasimi, precum si indepartarea pielii lasate pe intreaga fata a abdomenului. In plus, in timpul operatiei, muschii peretelui abdominal pot fi ridicati.

Abdomenul plat poate imbunatati in mod semnificativ aspectul fizic si poate reda increderea in sine. Desigur, rezultatul procedurii este influentat de starea individuala a pielii, tesutului pielii si a muschilor.

Cele mai bune conditii preliminare pentru obtinerea unui rezultat estetic bun, sunt persoanele subtiri in stare fizica buna, ale caror depuneri de grasime pe abdomen, sunt tesuturi libere care nu raspund la antrenament sau la o anumita dieta.

Dupa operatia de abdomen, se va observa o cicatrice relativ lunga, care va fi vizibila in zona bikinilor si care va deveni mai putin vizibila in timp. In plus, se produc schimbari de ombilic si modificari minore de forma, precum si aparitia unei mici cicatrici inconstiente.

Abdominoplastia partiala

Pe langa abdominoplastia clasica pentru modificarile de mai sus, in special pentru abdomenul inferior, este disponibila abdominoplastia partiala, ceea ce implica o incizie mai mica si absenta deplasarii ombilicului.

Pe de alta parte, se poate intampla ca in unele cazuri sa fie prescrisa abdominoplastie partiala sau completa, impreuna cu extractia suplimentara a depozitelor de grasime in solduri, pentru a obtine etanseitatea si atractivitatea contururilor.

Aceste aspecte si recomandari, vor fi luate in considerare individual de catre un specialist de la clinica Soma Clinic, atunci cand se planifica operatia de abdominoplastie. Poti intra pe site-ul clinicii somaclinic.ro pentru a vedea toate detaliile ce tin de aceasta operatie estetica.

loading...

Add comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.