Critic National

Surse oficiale: Start-Up Nation 2019 debuteaza in decembrie

Surse oficiale au declarat la un eveniment organizat la Parlament ca a-III-a editie a Start-Up Nation va debuta in decembrie 2019.

Prezenta joi la INTERNATIONAL BUSINESS FORUM – IBF, desfasurat la Palatul Parlamentului, Paula-Marinela PIRVANESCU, Secretar de Stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a declarat ca termenul realist de deschidere de depunere a aplicatiilor pentru cea de-a treia editie este luna decembrie a acestui an.

Adrian Panait, Director la Directia de Antreprenoriat si Programe pentru IMM, a sustinut declaratiile facute de secretarul de stat si a precizat ca decembrie este „probabil cel mai bun moment de lansare”.

In 2018, deschiderea aplicatiei Start-Up Nation a avut loc la 27 decembrie, masura fiind criticata de consultanti si antreprenori care nu au considerat ca momentul era oportun.

Programul Start–up Nation este un program de incurajare si de stimulare a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, implementat de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA) prin intermediul Oficiilor Teritoriale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC), in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii aprobata prin Legea nr. 112/2017, prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Hotararii Guvernului nr. 23/2017 privind infiintarea, organizarea si functionarea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Obiectivul principal al Programului il constituie stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii si imbunatatirea performantelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de munca, insertia pe piata muncii a persoanelor defavorizate, somerilor si absolventilor, cresterea investitiilor in tehnologii noi inovative. Programul se aplica pe intreg teritoriul Romaniei, in toate cele 8 regiuni de dezvoltare.

Programul a fost initiat de catre Florin Jianu, fost ministru al Antreprenoriatului, care l-a introdus in programul de guvernare al Cabinetului Grindeanu la inceputul anului 2017.

loading...

Add comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.