4 motive pentru a alege un implant dentar in locul lucrarilor mobile

Tot mai multe persoane aleg sa isi puna un implant dentar in locul altor lucrari protetice, ca urmare a avantajelor obtinute in urma unei astfel de interventii. Chiar daca pretul este mai mare, beneficiile pe termen lung fac ca aceasta investitie sa merite din toate punctele de vedere.

Un implant dentar asigura imbunatatirea calitatii vietii

Majoritatea pacientilor care au proteze dentare sunt rareori multumiti de ele. Adesea perioada de adaptare este foarte lunga si proteza nu seamana deloc cu dantura naturala. Cand un dinte este extras, in timp osul din acea zona se va deteriora. De aceea, protezele pot sa nu mai stea bine pe arcade. Pacientii vor folosi, de obicei, un adeziv zilnic pentru a remedia problema legata de cantitatea de os care se diminueaza.

Plasarea implanturilor este o optiune care poate minimiza sau chiar elimina neplacerile aduse de proteze. Implanturile sunt concepute pentru a-i ajuta pe pacienti sa vorbeasca si sa mestece alimentele in mod normal, ca si cand ar avea dintii naturali. Ele mentin sanatatea si integritatea oaselor, prevenind transformarile generate de lipsa danturii. Un implant dentar este considerat o investitie pe o perioada extrem de lunga.

Implanturile sunt special concepute pentru a rezista

Cele mai multe lucrari de restaurare, inclusiv protezele dentare, nu tin pentru toteauna. Pacientii care au proteze dentare vor avea nevoie de ajustari frecvente, pe masura ce nivelul osului scade. Puntile pot tine pana la 5-10 ani, dar un implant poate ramane la locul sau pentru toata viata, daca dintii sunt corect intretinuti. In cazul in care este plasat corect, succesul unui implant este de aproape 98%.

Dintii ramasi sunt intacti

Plasarea unui implant mentine integritatea si densitatea oaselor. Acest lucru creeaza un impact redus asupra dintilor din jur. Nu se poate spune acelasi lucru pentru punti sau proteze partiale. Puntile folosesc doi dinti pentru a umple un spatiu lipsa.

Daca se intampla ceva cu unul dintre acesti doi dinti naturali, intreaga punte va cadea. Proteza partiala utilizeaza dintii ramasi pentru sprijin, ceea ce poate provoca probleme gingivale, si exercita o forta excesiva pe dintii naturali. Un implant se sprijina, fara a apasa in mod deranjant, pe dintii naturali din jur.

Aspectul este mult mai natural

Implanturile seamana cu dintii naturali. Odata ce coronitele au fost plasate la locul lor si implantul dentar este complet, nu se va vedea nicio diferenta fata de ceilalti dinti. Implantul va arata perfect normal si este la fel de confortabil ca dintii naturali.

Implantul nu se deterioreaza

Implantul este confectionat din titan si este rezistent la descompunere. Daca este ingrijit in mod corespunzator, nu exista motive de ingrijorare. Mentinerea obiceiurilor optime de ingrijire la domiciliu este o necesitate, deoarece implanturile pot fi afectate si ele de gingivita si de alte probleme ale cavitatii bucale generate de o igiena precara.

Avand in vedere toate aceste aspecte, este lesne de inteles de ce implanturile sunt atat de apreciate de foarte multi pacienti. Tinand cont de faptul ca asupra lucrarilor mobile au loc interventii periodice, investitia in implanturi se va dovedi eficienta atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, din punctul de vedere al costurilor si al confortului.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.