Cum alegi cel mai bun corp de iluminat pentru fiecare camera a locuintei?

Modul in care cade lumina pe fiecare element de decoratiune sau pe fiecare element de mobilier este foarte important pentru a crea o ambianta placuta si calda in incaperile locuintei. Fiecare camera in parte are nevoie de un sistem de iluminare foarte bine pus la punct, nu numai pentru a asigura vizibilitatea pe timpul noptii, ci si pentru a contribui la crearea unei ambiante placute.

Corpurile de iluminat se aleg in functie de mai multe criterii, printre care cel mai important este reprezentat de incaperea in care urmeaza sa fie amplasate. Din fericire, magazinul online Eglo Romania le ofera clientilor posibilitatea de a alege dintr-o gama foarte variata de corpuri de iluminat, atat pentru iluminare ambientala, cat si pentru iluminare de accent.

Identifica zonele unde este nevoie de corpul de iluminat si alege intelept!

Este foarte important ca utilizatorii sa identifice zonele unde este nevoie de iluminare si sa nu pozitioneze corpurile de iluminat in zonele in care acestea nu sunt necesare. De cele mai multe ori, daca un corp de iluminat este amplasat nepotrivit, va accentua umbrele inestetice facute de unele piese de mobilier.

In plus, sursele de lumina trebuie astfel pozitionate incat sa-i ajute pe utilizatori in activitatile pe care le intreprind. Se recomanda ca elementele de iluminare sa nu fie asezate in zonele de lucru. Spre exemplu, lumina de citit trebuie amplasata in spatele sau intr-o parte a cititorului, nu direct deasupra paginilor.

Majoritatea corpurilor de iluminat din cadrul unei locuinte sunt plafonierele, care nu numai ca ofera o lumina puternica, ci acopera o incapere intreaga. Din familia plafonierelor fac parte spoturile si lustrele, perfecte pentru fiecare tip de incapere in parte.

Corpurile de iluminat care sunt suspendate reprezinta o tendinta noua in materie de iluminare, oferind un design modern. Corpurile de iluminat de perete sunt ideale pentru lumina ambientala, precum si pentru o anumita activitate, spre exemplu pentru citit.

Corpurile de iluminat de podea trebuie montate in exterior, pentru a evidentia un foisor, o piscina sau o zona de luat cina. Stilul clasic al locuintelor include folosirea plafonierelor de culoare mai deschisa, de forma ovala, ce se asaza in jurul unui bec si care lumineaza intreaga incapere.

O varianta mult mai pretioasa si mai pretentioasa este reprezentata de candelabre. Corpurile de iluminat moderne sunt cele suspendate, in timp ce corpurile de iluminat in stil rustic sunt cele din lemn, sub forma de candelabre si de felinare.

In functie de fiecare incapere in parte, clientii au posibilitatea de a alege corpurile de iluminat potrivite. Asadar, lumina de accent din camera de zi poate fi folosita pentru a se concentra pe un element arhitectural, cum ar fi un semineu sau o biblioteca, pe o pictura, pe o sculptura sau chiar pe o planta.

Bucataria necesita o atentie deosebita. Prioritate au zonele de gatit, zonele de preparare si de curatare a alimentelor, dar zi zona de luat masa. Un plan de iluminare pentru o baie moderna trebuie sa includa spoturi moderne, asezate in zona de ingrijire personala, mai ales in cea a chiuvetei.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.