Critic National
BREAKING NEWS: Din păcate, este ştirea momentului în România. A murit acum câteva minute, la spital, Critic National

BREAKING NEWS: Din păcate, este ştirea momentului în România. A murit acum câteva minute, la spital

Continuă să apară detalii şocante privind cazul de la Floreasca, unde o pacientă a ars după a fost dezinfectată cu o soluţie care avea o concentraţie mare de alcool şi care nu trebuia folosită în acelsi timp cu bisturiul electric.

UDPATE 20:20 Pacienta a murit

Starea femeii de 66 de ani, care suferă de cancer pancreatic, a fost agravată de arsurile dobândite. Este acum internată în secţia de mari arşi a spitalului, intubată şi ventilata mecanic şi pe dializă. Medicii rămân rezervaţi.

″Echipa operatorie a început să mişte câmpurile pentru a găsi sursa de foc şi a o stinge. În momentul în care medicul a îndepărtat câmpul de pe pacienta flacăra s-a extins cu repeziciune din zona lombară şi toracică spre capul pacientei″ – a declarat o asistentă care era în sala de operaţie în acel moment.

Ce substanţă dezinfectantă a fost folosită în cazul pacientei care a ars pe masa de operaţie

Înainte de intervenţia chirugicală, pacienta a fost dezinfectată cu o soluţie de mâini, care avea o concentraţie mare de alcool şi care nu trebuia folosită în acelsi timp cu bisturiul electric.

Primele verificări arată însă că nu s-a ţinut cont de instrucţiuni şi asta a dus la izbucnirea incendiului în care femeia de 66 de ani a suferit arsuri grave. S-au deschis 4 anchete în acest caz, iar duminică, o echipă a Ministerului Sănătăţii a fost din nou la spital pentru a sta de vorbă cu cei implicaţi.

S-au deschis mai multe anchete. Una este a ministerului sănătăţii, care trebuie să afle şi de ce reprezentanţii spitalului nu au anunţat incidentul. A doua este Serviciului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Capitalei. Cercetări fac şi reprezentanţii Colegiului Medicilor din Bucureşti, dar şi ai Spitalului Floreasca.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi