Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu

Cozonac fără frământare. Cel mai simplu mod de a face cozonac

Publicat: 18 decembrie 2019

Rețeta de cozonac fără frământare poate reprezenta soluția salvatoare pentru gospodinele care nu vor sau nu știu să frământe, ori pur și simplu din lipsă de timp.

Ce îți trebuie pentru Cozonac fără frământare:

1 kg de făină

300 de grame de zahăr

5 ouă potrivite

jumătate de pachet de unt cu grăsime de 80%

200 de ml de lapte

5 linguri deulei

4 linguri de cacao

400 de grame de nucă

coaja de la o lămâie

1 esență de rom

2 portocale

42 de grame de drojdie proaspătă

zahăr pudrăpentru ornat

Cum se procedează pentru obținerea Cozonacului fără frământare:

Se cerne făina bine și se pune într-un castron mai mare sau lighean. Apoi, în mijloc se face o gaură, unde se pune drojdia, iar peste ea un pic de lapte cald și 2 linguri de zahăr.

Se separă gălbenușurile de albușuri. Când drojdia începe să facă bule, se pun gălbenușurile și jumătate din cantitatea de zahăr.

Cealaltă cantitate de zahăr se bate bine cu albușurile, se amestecă cu cacao și nuca. Aceasta este umplutura.

După aceea, se adaugă peste aluat, laptele cald, uleiul, untul topit călduț, apoi se încorporează toate în făină, până se obține un aluat nelipicios și elastic. Aluatul se acoperă cu un prosop de bucătărie sau cu folie și se ține timp de o oră la cald.

Înainte de prelucrarea aluatului, se ung mâinile cu ulei, apoi se împarte aluatul crescut în 4 părți egale, din care se formează sfere.

Fiecare sferă se întinde frumos cu ajutorul unui sucitor, se întinde din umplutura de nuci, în care se mai pot pune stafide sau alte ingrediente, după gust. Se rulează și se răsucesc, cât să se formeze un cozonac.

În acest moment, se ung tăvile de cozonaci cu ulei, se presară cu făinp, se adaugă și cozonacii, apoi se mai lasă la crescut încă o oră. Înainte de a-i băga la cuptor, se încinge bine, se ung cozonacii cu un ou bătut și se lasă până se rumenesc frumos, între 35 și 50 de minute, în funcție de cuptor.

După ce s-au copt, se scot din formă și se presară zahăr pudră deasupra. Cine dorește, se pot orna cu nuci. Sunt la fel debuni, fără prea multă muncă. Poftă bună!

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.