Craciunul este una dintre perioadele in care gospodinele se intrec pe ele insele, realizat preparate delicioase, datorita carora aduc intotdeauna zambetul pe buze persoanelor dragi. In randurile ce urmeaza, doamnele si domnisoarele care isi realizeaza lista de cumparatori pentru sarbatorile de iarna pot descoperi doua retete cu pui pentru Craciun delicioase si usor de realizat in acelasi timp!
Pui cu smantana si ciuperci
Nimeni nu poate rezista in fata unei portii de pui cu ciuperci si smantana. Chiar daca nu este o reteta traditionala de Craciun, ea poate fi introdusa cu usurinta pe lista bucatelor pregatite in preajma sarbatorilor de iarna, intrucat aminteste de gusturile copilariei si nimeni nu face aceasta reteta mai bine decat mamele sau bunicile.
Printre ingredientele necesara pentru puiul cu smanatana si ciuperci se numara urmatoarele: 4 pulpe mari de pui, o ceapa mare, 300 de grame de smantana (normala sau de gatit), cateva ciuperci mari, proaspete si frumoase, ulei, sare, piper si marar sau patrunjel, dupa gust.
Primul pas ce trebuie realizat este reprezentat de calirea ciupercilor, a puiului si a cepei in ulei. Ulterior, toate acestea se pun intr-o tigaie curata si se lasa la racit. Separat, intr-un vas se amesteca 2 linguri de smantana cu faina, pana cand se omogenizeaza bine si se toarna peste acest continut restul de smantana. Treptat, ciulamaua se pune peste pui si ceapa si se fierb totul bine, pana cand sosul se ingroasa. La final se adauga sare, piper si patrunjel sau marar, dupa gust.
Salata boeuf, una dintre cele mai delicioase retete Craciun cu pui
In ciuda faptului ca salata boeuf trebuie realizata cu carne de pui, ea se poate adapta si se poate pregati la fel de bine si cu pui, fiind una dintre cele mai delicioase retete Craciun cu pui. Pentru pregatirea acestui fel de mancare, gospodinele au nevoie de morcovi, cartofi, mazare, piept de pui, sare, piper si oua pentru ornat, dar si pentru realizarea maionezei.
Primul pas pentru realizarea salatei este ca morcovul si cartofii sa fie curatati foarte bine, iar apoi legumele se fierb intregi. Cand sunt gata, se lasa la racit si se toaca in cubulete mici. Ulterior, toate legumele se adauga intr-un vas mare. In paralel, pieptul de pui trebuie si el fiert si taiat bucatele foarte mici, urmand sa se adauge peste legume. Se omogenizeaza totul foarte bine si se adauga sare si piper, dupa gust.
Ouale trebuie separate bine, iar maioneza trebuie facuta cu suficient de mult ulei. Atunci cand este gata, maioneza se toarna peste legume si se amesteca inca o data. Se pastreaza o parte pentru ornare. La final, salata se pune in boluri potrivite, se pune maioneza pe deasupra si se orneaza cu gogosari si masline, in functie de preferintele fiecaruia!
Puiul este o carne mult mai slaba decat porcul, care poate fi consumata cu incredere, mai ales ca este delicioasa si gustoasa. Lista retetelor care pot fi pregatite cu pui este extrem de lunga, insa cele 2 idei mentionate anterior sunt excelente pentru masa de Craciun!