Critic National

Bitcoin, o interesantă poveste de succes (virtual)

Bitcoin este cea mai populară criptomonedă în întreaga lume. Ea a fost creată la începutul anului 2009. De atunci, și-a amplificat fabulos valoarea într-un timp relativ scurt, la fel cum creștea Făt-Frumos în poveștile populare românești. Nu e de mirare că oameni de pretutindeni acum cumpără bitcoin din ce în ce mai frenetic, deși acum un deceniu puțini credeau că va trece proba vremii.

Una din poveștile care ilustrează cel mai bine această creștere senzațională este cea a două pizza, care au fost cumpărate pentru 10.000 BTC, pe 22 mai 2010, de către un dezvoltator din Florida, pe numele de Laszlo Hanyecz. Acei 10.000 de bitcoins ar valora astăzi peste 40 de milioane de dolari. Ba chiar 800 milioane de dolari la un moment dat când un BTC a fost extrem de sus!

Programatorul de calculatoare de pe meleaguri americane a fost prima persoană din lume despre care se știe că a achiziționat produse plătind cu Bitcoin.

Într-un interviu de anul acesta chiar a spus că nu regretă gestul făcut atunci pe că așa a devenit o parte din istoria timpurie a Bitcoin în acest fel. Toți oamenii cunosc acum poveste despre pizza și a devenit cunoscut în lumea întreagă. Poate că e așa, poate nu, dar notorietatea pe care a dobândit-o astfel nu poate să fie contestată de nimeni.

De la neinspirata tranzacție înregistrată vreodată de Bitcoin pentru un bun fizic, utilizările acestei monedei digitale s-au înmulțit tot mai mult. Clienții pot acum să folosească Bitcoin pentru tranzacții imobiliare, cumpărături online diverse, inclusiv rezervări de avioane.

În 2019 companiile gigantice de tehnologie și organizațiile financiare multinaționale și-au arătat un interes tot mai mare pentru criptomonede. Tocmai de aceea foarte mulți economiști consideră că 2020 va fi un an de cotitură pentru monedele electronice în general și pentru bitcoin în special.

Deții în prezent Bitcoin și te întrebii ce se va întâmpla cu prețul său în viitorul apropiat, care este previziunea prețului Bitcoin 2020? Sau ai auzit despre asta și ai dori să știi dacă este o investiție bună sau nu pe termen lung?

Bitcoin a avut un succes uimitor. Mai exact, când a fost lansat pentru prima dată în 2009, prețul său a fost mai mic de 1 cent. 8 ani mai târziu, în 2017, a atins un nivel constant de aproximativ 20.000 de dolari! Mai mult decât atât, crearea Bitcoin a încurajat peste 1.600 de criptomonede diferite să intre pe piață până în prezent.

Secretul succesului unei monede virtuale constă în capacitatea sa de utilizare. Dacă acest tip de bani este utilizabil (rapid, eficient, fiabil, transparent), atunci mai mulți oameni îl vor folosi și cu atât este mai mare valoarea unei unități monetare.

Nimeni nu poate prezice viitorul unei criptomonede, prețurile de tranzacționare sunt foarte volatile, investițiile implică un risc ridicat. Acest lucru înseamnă că valoarea unei monede poate urca sau coborî foarte repede, adesea nicio explicație. Acest lucru face ca predicția prețurilor să fie mult mai dificilă decât pe piețele financiare tradiționale.

Când se analizează valoarea viitoare a unei criptomonede, este întotdeauna mai bine să ne uităm la evenimentele ce au loc în lumea reală. Aceasta poate include noile tehnologii ce apar, noi parteneriate sau chiar reglementări legate de banii digitali.

Dar dacă îți permiți ca să investești o sumă de bani, având în minte clar că o poți pierde, atunci merită să intri în joc, măcar pentru plusul de adrenalină pe care îl vei obține în această aventură.

O poți face pe platforma ro.exchange, unde celelalte griji legate de tranzacția în sine vor dispărea pentru tine. Va rămâne evident, doar riscul inevitabil al cursului de schimb.

loading...

Add comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.