Critic National

Datoriile prea mari neplătite, sursă puternică de nefericire

Pe măsură ce datoriile se acumulează, la fel și stresul debitorilor crește.

Astfel, Florentina, o tânără din București în vârstă de 25 de ani povestea de curând într-un cerc de apropiați că a trăit o situație limită cauzată de problemele legate de bani, mai exact de datoriile pe care nu le mai putea plăti.

Grijile au făcut-o să se simtă din ce în ce mai rău, așa încât în prima fază le-a ignorat și a început să efectueze plăți minime, fără a se mai uita la volumul total al datoriilor. A aplicat principiul binecunoscut al negării datoriilor mari.

Însă această etapă a ținut foarte puțin și nu a putut până la urmă ca să blocheze anumite manifestări neplăcute la nivelul psihicului, care cu timpul s-au cronicizat. S-a îngrășat cu peste 20 de kg în câteva luni și a început ca să aibă probleme cu somnul din ce în ce mai grave. S-a trezit prinsă într-o capcană financiară din care nu a mai putut să scape, mai ales că nu a primit ajutor de nicăieri, mai ales că locuia singură ân București. S-a izolat de amici și a intrat în depresie cruntă.

Asta până când a aflat că datoriile sale au fost preluate de către KRUK România.

Ai datorii administrate de Kruk? Fii încrezător că vei putea scăpa de ele ușor și sigur!

Părerea specialiștilor KRUK Romania a reușit până la urmă să o scoată din aceste probleme financiare mai bine decât ar fi făcut orice fel de ședințe de psihoterapie, iar tremurul aproape zilnic, atacurile de panică, accesele de plâns care nu se mai sfârșeau, au rămas simple amintiri pentru Florentina. Treptat, pe măsură ce și-a plătit datoriile într-un ritm suportabil pentru ea, a început să își regăsească stima de sine, să nu se mai simtă o ratată, să interacționeze din nou cu oamenii.

De mare ajutor i-au fost și răspunsurile de pe platforma online e-KRUK.ro, dar și interacțiunile directe cu agenții companiei, care i-au oferit cu solicitudine sprijinul de care avea nevoie.

În România, oamenii intră din ce în ce mai adânc în datorii, de multe ori cu multă lejeritate și fără a lua în calcul consecințele unui astfel de comportament. Acest lucru care se întâmplă deoarece există un raport între dorințe și posibilitățile financiare reale din ce în ce mai dezechilibrat.

Și procedează așa, ignorând avertismentul psihologilor care spun că depresia generată de datoriile prea mari neplătite prezintă un risc mare de sinucidere. Ea poate afecta negativ și sănătatea fizică, persoanele cu datorii pot dezvolta hipertensiune arterială și accident vascular cerebral, unele dintre principalele cauze de deces după cancer.

Putem privi comportamentul de a face datorii la fel ca și obezitatea sau consumul de substanțe halucinogene. Existența lor conduc persoana într-o situație de criză majoră și de aceea trebuie abordată inteligent, de către oamenii care se pricep cu adevărat.

Stresul financiar joacă un rol semnificativ în incidența sinuciderii mai ales în rândul persoanelor de vârstă mijlocie peste tot în lume. Mai nou și al tinerilor.

Specialiștii Kruk te pot vindeca de traumele produse de datorii într-un mod specific

Planificarea financiară nu a făcut niciodată parte din programa școlară, dar specialiștii de la KRUK România își ajută clienții inclusiv ca să își elaboreze planuri bugetare care, de multe ori au un rol mai important decât, să zicem, o terapie la un cabinet de psihologie (unde oricum mulți dintre debitori nu au bani ca să meargă).

Consilierea financiară este extrem de importantă pentru învățarea gestionării corecte a banilor și pentru recuperarea unui client în perioada proastă a vieții în care se află.

La fel cum se tratează depresia și anxietatea, ar trebui să se trateze și problema datoriilor , ea fiind de multe ori chiar cauza care generează aceste afecțiuni de natură psihologică.

Desigur, când vine vorba de datorii personale, eforturile conjugate pot să fie unele de-a dreptul miraculoase.

Chiar dacă la noi în țară principiul “Merge și așa!” este unul de prim ordin, totuși trebuie spus că și românii încep ca să se apropie de ceea ce se petrece din nefericire în țările dezvoltate ale lumii, respectiv de faptul că unu din patru adulți manifestă anumite probleme de sănătate generate de presiunea datoriilor.

Nu e de mirare că deja se fac eforturi internaționale pentru a aborda datoriile personale drept ca pe niște probleme de sănătate publică. Persoanele care se luptă cu datoriile au de două ori mai multe riscuri ca să dezvolte depresii majore, boli fizice, să facă abuz de substanțe nocive, în scopul de a uita de realitatea mult prea dură.

Chiar dacă se spune că datoria privită în mod obiectiv nu este nici bună, nici rea, ci doar perspectiva din care o analizăm, categoric este eronată concepția conform căreia se crede că se poate trăi pe datorie. Acesta este motivul care determină căderea oamenilor sub limita de avarie.

Revenind de la Florentina, în momentul care a simțit că preia controlul datoriilor sale ajutată de agenții KRUK România, a început să aibă și grijă mai multă de sănătate sa fizică și psihică.

Astfel, la circa un an de la începerea plății datoriilor administrate de KRUK a început să facă eforturi inclusiv în ceea schimbarea stilului de viață. A putut să preia controlul și asupra propriului corp, așa încât, după încă un an, reușit a reușit ca se scadă în greutate cu 30 de kg (fiind acum chiar mai slabă cu 10 kg decât la momentul când a început să fie stresată financiar) dobândind nu doar pacea sufletească pe care o căuta, dar și o formă de invidiat atât pe plan financiar, cât și fizic.

loading...

Add comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.