Critic National

De ce este importanta terapia pentru copii

Si copiii pot avea problemele lor, iar o vizita la un terapeut pentru copii este cea mai buna varianta pe care parintii o au, pentru a ii ajuta pe cei mici sa gestioneze corect emotiile si situatiile prin care trec.

Cu ce se ocupa un terapeut pentru copii?

Terapia pentru copii este o ramura a psihoterapiei axata pe nevoile psihologice ale copiilor. La fel ca in cazul adultilor, exista momente in care copiii au nevoie de expertiza unui psihoterapeut – terapia pentru copii a fost dezvoltata pentru a satisface aceasta nevoie.

Se intampla de foarte multe ori ca profesorii sa descopere modificari in comportamentul copiilor. In scoala, copiii sunt expusi la stimuli sociali pe care nu ii experimenteaza intotdeauna in familie. Acesta este un motiv pentru care un profesor poate fi primul care mentioneaza nevoia de a contacta un terapeut pentru copii. Un terapeut cu experienta in psihoterapie pentru copii trateaza de obicei copii intre 3 si 11 ani, dar aceste varste pot varia in functie de experienta terapeutului.

Exista, de asemenea, unii terapeuti care sunt instruiti special pentru a lucra cu adolescentii. Terapeutul pentru copii este instruit pentru a trata nevoile specifice de dezvoltare ale copiilor si va putea recunoaste indicatorii pentru necesitatea unui sprijin suplimentar. Un terapeut pentru copii va fi instruit in mod specific asupra modalitatilor de tratament bazate pe dovezi.

Acesti terapeuti vor lucra cu copiii intr-o serie de moduri diferite pentru a ii ajuta sa faca fata tuturor emotiilor si situatiilor in care sunt pusi, in aceleasi moduri in care terapeutii sustin adultii.

Exista multe motive diferite pentru care un copil poate avea nevoie de terapie. Evenimentele traumatice din viata, cum ar fi moartea unei persoane apropiate copilului, divortul si intimidarea sunt cateva motive pentru care copiii pot avea nevoie de ajutor. Stresul provocat de evenimentele traumatice din viata poate declansa probleme de somn, probleme sociale, probleme de comportament si schimbari de dispozitie. Daca observati unul dintre aceste simptome, gasirea unui terapeut de copii autorizat este o idee buna.

Copiii exprima emotiile diferit de adulti. Nu este neobisnuit ca copiii sa actioneze emotional sau sa isi manifeste diferit starea de spirit, problemele somnul si tulburarile sociale, deoarece nu sunt suficient de maturi pentru a-si articula emotiile in mod eficient. Terapeutii autorizati inteleg nevoile unice ale copiilor si au pregatirea necesara pentru comunicarea cu copiii in moduri care sunt accesibile pentru copil.

Din acest motiv, colaborarea cu specialistii se va dovedi cea mai buna solutie atunci cand micutul are probleme. Chiar si pentru adolescenti, terapeutul poate face minuni atunci cand apar probleme.

loading...

Add comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.