Ești manager, director de resurse umane sau deții o companie? Atunci sigur vrei să construiești un business de succes, cu angajați fericiți și productivi.
Fie că ai foarte multă experiență sau te afli la început de drum, știi deja că angajații reprezintă nucleul oricărei firme. Dacă aceștia nu sunt mulțumiți de condițiile oferite, ei nu vor fi eficienți, nu vor veni cu idei noi, iar compania va stagna sau chiar mai rău!
De aceea, dacă te gândești deja la recompensele oferite angajaților în 2020, avem câteva propuneri excelente pe care le poți implementa cu ușurință.
1. Laptopuri și alte device-uri performante
La baza muncii zilnice stau „uneltele” pe care angajații le folosesc zi de zi. Este vorba despre laptopul sau computerul de serviciu, ecranele suplimentare, imprimantele și alte device-uri fără de care sarcinile nu ar putea fi finalizate.
Înainte să te gândești la alte elemente, asigură-te că fiecare membru al echipei pe care o conduci are la dispoziție tot ce trebuie nu numai pentru a lucra, dar și pentru a face performanță în activitățile sale.
2. Accesorii și facilități care să promoveze confortul
Un angajat care vine cu plăcere la birou este un angajat productiv. Confortul la birou este extrem de important, iar motivele sunt evidente. Nimeni nu poate lucra cu spor dacă scaunul cauzează dureri de spate, biroul este prea jos, iar zona cervicală suferă în fiecare zi.
De aceea, asigură-te că printre primele recompense pe care le vei oferi anul acesta se află accesoriile care promovează confortul. Poți găsi scaune de birou la Vivre, așa că alege un model ergonomic, cu susținere pentru coloana vertebrală.
De asemenea, poți investi și în accesorii precum mingile fitness, ce pot fi utilizate pe post de scaun, din când în când. Cumpără și câteva perne comode și colorate, ce pot fi folosite drept suport lombar.
3. Zile libere și program flexibil
Din mai multe studii efectuate de-a lungul anilor reiese că angajații companiilor apreciază cel mai mult zilele libere suplimentare și posibilitatea de a lucra de acasă una sau două zile pe săptămână.
Acest lucru este de înțeles, căci fiecare membru al echipei tale simte nevoia să își reîncarce bateriile, să se odihnească și să petreacă mai mult timp cu familia.
Oferirea unor zile libere în plus sau a unui program flexibil nu este doar în avantajul angajaților, ci și în avantajul tău, ca angajator sau manager. Persoanele fericite și odihnite vor fi mai productive, creative, proactive și vor avea rezultate excelente.
Dacă sistemul nu îți permite să oferi mai multe zile de concediu sau lucru de acasă, poți organiza zile precum „vinerea scurtă” sau „lunea în care programul începe mai târziu”, ori de câte ori este posibil.
4. Oportunități de dezvoltare personală și profesională
Pe lângă beneficiile de mai sus, ar fi indicat să le oferi angajaților tăi oportunități de a se dezvolta pe plan personal și profesional. Astfel, ei se vor simți stimulați în permanență și, în plus, vor deprinde abilități noi pe care le vor folosi la job.
Investește în cursuri anuale de dezvoltare a skill-urilor din domeniul afacerii tale, trimite-ți echipa la conferințe în alte orașe sau țări. În acest fel, angajații tăi vor fi mereu curioși și entuziasmați de viitorul lor în companie.
5. Activități care să elimine monotonia și rutina
O companie modernă știe să se adapteze momentului și să creeze pentru angajați mai mult decât un loc de muncă. Astfel, dacă vrei ca membrii echipei tale să se simtă minunat la birou, implementează activități distractive.
Poți organiza după-amiezi cu pizza și jocuri de societate, team buildinguri frecvente, zile în care toată echipa lucrează dintr-o cafenea. Posibilitățile sunt nenumărate, așa că improvizează!
În final, pe lângă recompensele de mai sus, ajustează sistemul de gratificare în funcție de specificul companiei tale. Nu în ultimul rând, nu îți fie teamă să te consulți chiar cu beneficiarii. Împarte un chestionar anonim și află chiar de la sursă care ar fi cele mai bune variante!