Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu

Carnea de pui: 5 beneficii importante asupra sanatatii

Publicat: 18 martie 2020

Carnea de pui este cel mai consumat tip de carne, in intreaga lume. Foarte multi prefera sa consume acest tip de carne, iar faptul ca puiul este atat de popular in preparate culinare nu este de mirare. Nu doar gustul este motivul pentru care multi aleg carnea de pui, ci si faptul ca este versatil si poate fi preparat in multe feluri, insa cel mai important aspect este cel legat de beneficiile asupra sanatatii pe care le are. Pricipala conditie pentru a te bucura de toate beneficiile asupra sanatatii ale carnii de pui este sa ai grija sa provina din surse sigure, de la pui crescuti in ferme in conditii maxime de igiena si hraniti corespunzator.

Carnea de pui ramane astfel o carne sanatoasa, slaba, cu valori nutritive ridicate.

Iata cateva dintre cele mai importante beneficii asupra sanatatii ale consumului de carne de pui.

Sursa importanta de proteine

Carnea de pui are un continut ridicat de proteine care joaca un rol foarte important in dezvoltarea si mentinerea musculaturii. Cei care vor sa creasca masa musculara si forta ar trebui sa consume cat mai des carne de pui.

Ideala in curele de slabite

Carnea de pui este nelipsita din dietele pentru slabire. Si nu este nevoie sa consumi doar piept de pui la gratar atunci cand vrei sa scapi de kilogramele in plus, ci poti consuma carnea de pui pretarata cat mai dietetic: pui cu legume, supa de pui, ostropel de pui sau pui la cuptor cu sos de rosii sunt doar cateva dintre optiunile care nu ingrasa.

Contribuie la sanatatea sistemului osos

Carnea de pui nu este bogata doar in proteine, ci este o sursa importanta de calciu si fosfor. Aceste minerale sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii sistemului osos. Consumul regulat de pui reduce riscul aparitiei artritei.

Ajuta la eliberarea stresului

Triptofan si vitamina B contribuie la reducerea nivelului de stres, iar in carnea de pui se regaseste o doza importanta din aceste doua elemente. Consuma carnea de pui de cate ori ai ocazia si vei observa ca incepi sa vezi lucrurile mai detasat si mai relaxat.

Intareste sistemul imunitar

Este cunoscut faptul ca supa de pui este cel mai bun remediu atunci cand suferi de raceala sau gripa. Carnea de pui ajuta la formarea celulelor imune din corp. Supa de pui este cea mai buna modalitate in care poti consuma acest tip de carne atunci cand vrei sa scapi de infectii si raceli.

In conculizie, carnea de pui este o optiune foarte buna cu numeroase beneficii asupra sanatatii si este in acelasi timp si foarte gustoasa. Tine cont insa de fiecare data si ca aceasta sa fie preparata prin metode cat mai sanatoase.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.