Critic National
, 18 iunie – Sărbătoare importantă – 4 sfinți sunt sărbătoriți azi, Critic National, Critic National

18 iunie – Sărbătoare importantă – 4 sfinți sunt sărbătoriți azi

Mare sarbatoare in calendarul crestin ortodox.

Ortodoxe
Sf. Mc. Leontie, Ipatie şi Teodul; Sf. Cuv. Erasm

Greco-catolice
Sf. m. Leontie

Romano-catolice
Ss. Marcu şi Marcelian, m.

Sfinţii Mucenici Leontie, Ipatie şi Teodul, pomeniţi în calendarul creştin ortodox la 18 iunie, au trăit în vremea împăratului Vespasian (69-79).

Sfântul Leontie era din provincia romană Ahaia (Grecia) şi era comandant de armată în Tripoli (Fenicia). A fost denunţat guvernatorului provinciei, de cei care îl dispreţuiau pentru străduinţa sa de a respecta poruncile evanghelice.

Guvernatorul a trimis înaintea sa, la Sfântul Leontie, mai mulţi soldaţi, printre care se afla şi Teodul, însoţiţi de tribunul Ipatie, care pe drum fiind s-a îmbolnăvit de friguri.

Aflat în mare suferinţă, Ipatie a avut o vedenie în care era îndemnat să ceară ajutor la Dumnezeul lui Leontie, pentru a se vindeca.

Tribunul a crezut cele spuse de îngerul lui Dumnezeu şi împreună cu soldaţii săi a ridicat mâinile la cer zicând: „Dumnezeul lui Leontie, ajută-mi!”. Îndată bolnavul s-a făcut sănătos ca şi cum nu fusese bolnav deloc.

Vindecat, Ipatie a ajuns împreună cu Teodul în casa lui Leontie şi de la acesta au primit botezul creştin, tot într-un chip minunat printr-un nor care s-a aşezat deasupra lor.

Aceşti trei bărbaţi, Leontie, Ipatie şi Teodul au fost închişi şi îndemnaţi să se lepede de credinţa creştină, rămânând neclintiţi în mărturisirea lui Hristos, au fost torturaţi şi apoi ucişi. 

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi