„Sa incercam sa folosim cat mai putine procesatoare de plati. Sa spunem ca punem cardul intr-un telefon. In momentul acela, soft-ul de pe telefon se va ocupa de siguranta cardului. L-am pus intr-un singur soft de pe telefon, care este portofelul meu de pe telefon, atunci este responsabilitatea acelui soft sa-mi asigure siguranta cardului”, spune Alex Balan, expert in securitate cibernetica.
2. PLATESTE WIRELESS FOLOSIND TELEFONUL
„Este mai bine daca platim cu telefonul pentru ca indiferent unde vom plati, acel portofel de pe telefon se va ocupa de siguranta cardului”
3. CUNOASTE-TI DREPTURILE FATA DE BANCA
„Are si banca o responsabilitate. Noi, ca si clienti nu putem sa fim paranoici tot timpul si sa ne punem mereu problema unde trebuei sa dam cu cardul. Sa te duci la banca si sa-i intrebi ce se intampla in cazul in care: „cardul meu va fi compromis”.
4. FOLOSESTE CARDUL DE CREDIT PENTRU SUME MARI
„Un sfat si un life hack, este folosirea cardului de credit in locul cardului de debit. In cazul in care este compromis, banii care sunt compromisi nu mai sunt ai utilizatorului, sunt ai bancii”
5. NU TE CONECTA LA WIRELESS PUBLIC CAND FACI PLATI ONLINE
„Daca eu creez in momentul acesta o retea numita FreeWiFi, undeva in statia de autobuz 135, in mijlocul Bucurestiului si se conecteaza lumea la acea retea, eu voi putea sa vad cam tot ce fac oamenii conectati la reteaua mea. Sa folosim datele mobile, mai ales ca acum sunt si mult mai ieftine”
6. PASTREAZA-TI CARDURILE IN PORTOFELE DE PROTECTIE
„Sa folosim pentru cardurile de credit, care mai nou sunt contactless, acele portofele care protejeaza citirea lor cu cititoare radio”, a incheiat Alex Balan.
sursa: Orange