furtuna dan mihai balanescu

ANM a lansat avertizări meteo pentru toată țară. Urmează ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu valabile pentru perioada următoare.

Astfel, în intervalul 22 iunie, ora 10 – 23 iunie, ora 10, a fost lansată o avertizare Cod Portocaliu valabilă pentru Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, dar și zona montană a Olteniei și Munteniei. În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Totodată, în aceși interval, Dobrogea, Muntenia și anumite zone din Oltenia vor fi sub avertizare Cod Galben, de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Pentru intervalul 23 iunie, ora 10 – 25 iunie, ora 10, ANM a emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pentru toată țara.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, îndeosebi în nord, centru, nord-est și în zonele de munte.

Editor web: V.M.

sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/anm-a-lansat-avertizari-meteo-pentru-toata-tara-urmeaza-ploi-torentiale-vijelii-descarcari-electrice-si-grindina-1326783


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top