Critic National
, Anuntul guvernului despre focarele URIASE din Germania: „Se raspandeste din nou foarte repede!”, Critic National, Critic National

Anuntul guvernului despre focarele URIASE din Germania: „Se raspandeste din nou foarte repede!”

Guetersloh si orasul vecin Warendorf au devenit primele zone din Germania care au revenit la caraninta si la masurile de restrictii contra noului coronavirus, masuri care au fost ridicate treptat de la sfarsitul lunii aprilie.
„Observam ca, daca facilitam acest virus prea usor, se raspandeste din nou foarte repede – nu doar putem observa asta in Guetersloh – l-am vazut si in Goettingen, in Leer, in Bremen si la bisericile si sarbatorile familiale „, a declarat Spahn pentru postul de radio german ARD. „Acesta este motivul pentru care este important sa mentionam clar ca, desi numerele au fost mici pe parcursul a mai multor saptamani, acest virus este inca acolo”, a spus Spahn, citat de The Guardian.
Avand in vedere cazurile de infectare cu noul COVID-19 inregistrate in randul muncitorilor unei companii de prelucrare a carnii din localitatea Rheda-Wiedenbruck, din Germania, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmis, duminica, faptul ca reprezentantii Consulatului General al Romaniei la Bonn au facut demersuri pe langa autoritatile locale si compania angajatoare pentru a solicita sa fie luate masuri pentru gestionarea situatiei create si pentru a obtine informatii suplimentare privind cetatenia, identitatea si starea de sanatate a persoanelor infectate.
„Potrivit informatiilor preliminare obtinute de catre oficiul consular, pana la acest moment, conform testelor efectuate, 1.300 de lucratori au fost depistati pozitiv pentru infectia cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate in carantina. Tuturor lucratorilor care se afla in carantina le sunt asigurate hrana si alte bunuri de stricta necesitate. In acest context, consulul general al Romaniei la Bonn s-a deplasat, la data de 18 iunie, la sediul companiei in cauza pentru clarificari cu privire la situatia lucratorilor romani. Reprezentantii companiei au precizat ca aproximativ 50% din persoanele depistate ca fiind infectate sunt cetateni romani”, a transmis, MAE, duminica.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi