urşi bruni România, ursoaică cu puiul ei

Avertismentul jandarmilor: intervenții pentru alungarea a 30 de urși, în doar două zile, în Valea Prahovei

Echipajele de jandarmi din Prahova au intervenit pentru îndepărtarea a aproape 30 de animale, în Valea Prahovei, în decurs de numai două zile. Aceștia atrag atenţia asupra pericolului reprezentat de urşii care coboară în staţiuni.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova a transmis sâmbătă că, în ultimele 48 de ore, au avut 11 intervenţii în Sinaia (7), Buşteni (3) şi Azuga (1) pentru îndepărtarea a 29 de urşi, cei mai mulţi, respectiv 21, fiind semnalaţi la Sinaia.

„În această perioadă de minivacanţă, Jandarmeria le retransmite turiştilor şi, de asemenea, tuturor cetăţenilor, o serie de recomandări folositoare pentru a preveni incidente nedorite şi pentru a evita producerea unor situaţii periculoase. În situaţia în care semnalaţi prezenţa animalelor sălbatice, vă recomandăm: să vă adăpostiţi în locuri deschise sau alte zone care vă asigură protecţia; să faceţi zgomot pe timpul deplasării pentru a evita întâlnirea cu animale sălbatice; să nu vă apropiaţi pentru a face fotografii; să nu îi hrăniţi; să nu aruncaţi cu pietre sau alte obiecte; să vă păstraţi calmul şi să nu fugiţi. Solicitaţi sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!”, au transmis jandarmii prahovei.

sursa: https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/animale/avertismentul-jandarmilor-interventii-pentru-alungarea-a-30-de-ursi-in-doar-doua-zile-in-valea-prahovei-1318922


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top