Bacalaureat 2020. Modele de subiecte la Matematică

Miercuri, 24 iunie, candidații la Bacalaureat 2020 vor susține examenul la Matematică, a doua probă scrisă. Luni, absolvenții de liceu au susținut examenul la Limba română. În acest an, examenul se va susține în condiții speciale ca urmare a măsurilor impuse anti-COVID.

Pe site-ul dedicat subiecte.edu.ro, Ministerul Educației a publicat modele de subiecte pentru fiecare profil sau specializare. Elevii vor avea de rezolvat câtre trei subiecte, timpul de lucru fiind de trei ore. Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă 10 puncte din oficiu.

Model subiecte la matematică BAC 2020, matematică-informatică

Model subiecte la matematică Bacalaureat 2020, profilul pedagogic

BAC 2020, model subiecte pentru specializarea științele naturii

Model subiecte la matematică BAC 2020, profilul servicii

Primele rezultate vor fi afişate pe 30 iunie, până la ora 12:00. Contestaţiile vor putea fi depuse pe 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00, şi pe 1 iulie, între 8:00 – 12:00.

Rezultatele finale după rezolvarea contestaţiilor vor fi afişate pe data de 5 iulie.

De la mijlocul lunii martie, când a fost decretată starea de urgenţă pe teritoriul României, elevii nu au mai intrat în sălile de clasă, toate cursurile desfăşurându-se, pentru prima oară, online.

Pentru elevii din anii terminali de studiu – clasa a VIII-a şi clasa a XII-a/ a XIII-a – au fost organizate zilnic cursuri televizate, printr-un parteneriat între Ministerul Educaţiei şi Televiziunea naţională. Lor le-au fost puse la dispoziţie materiale pentru pregătirea online şi teste de examen.

La începutul lunii iunie, în timpul stării de alertă, în şcoli s-au putut organiza cursuri de pregătire pentru materiile de examen, dar cu respectarea unor măsuri stricte de siguranţă – măşti, distanţă între bănci, culoare unice de intrare şi ieşire în/din unităţile de învăţământ.

Absolvenţii de liceu care la Bacalaureat vor avea temperatura peste maximul admis, vor fi în izolare sau carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum şi cei care nu vor participa din alte motive medicale se vor putea înscrie la sesiunea specială a acestui examen.

29 iunie – 3 iulie – înscrierea candidaţilor; 6 iulie – Limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă 7 iulie – proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă 8 iulie – proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă 9 iulie – Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă 10 iulie – afişarea rezultatelor (ora 12,00) 10 iulie – depunerea contestaţiilor (între orele 14,00 – 19,00) 12 iulie – afişarea rezultatelor finale (după ora 12,00)

O premieră a examenelor din acest an este anonimizarea rezultatelor. Numele elevilor vor fi codificate, astfel că la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afișării rezultatelor codul specific.

Rezultatele examenului de bacalaureat 2020 vor fi afișate la avizierele liceelor, prin postare pe pagina de internet a liceelor și prin postare pe pagina de internet a Ministerului Educației și a inspectoratelor școlare.

 

 

 

Dacă vrei să urmărești filme și seriale pe telefon sau tabletă, descarcă aplicația Digi Online, creează-ți cont și primești acces la serviciul de streaming

sursa: digi24.ro


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.