Critic National
, Bacalaureatul le-a dat batai de cap unora dintre elevi. Semnul de intrebare ridicat de vloggerul Selly despre subiectele la limba romana. „Nu se invata la scoala”, Critic National, Critic National

Bacalaureatul le-a dat batai de cap unora dintre elevi. Semnul de intrebare ridicat de vloggerul Selly despre subiectele la limba romana. „Nu se invata la scoala”

Andrei Selaru, sau Selly, asa cum il cunosc cei peste 2,65 de milioane de abonati de pe Youtube si cei 1,5 milioane de urmaritori de pe Instagram, sustine anul acesta examenul de Bacalaureat.

Tanarul absolvent de liceu a abordat problema subiectelor de la BAC, proba scrisa la limba si literatura romana, dintr-un unghi usor diferit. El a prezentat „includerea nejustificata” a termenului „mass-media”, care figureaza in cerinta subiectului B : „Redacteaza un text de minimum 15 de cuvinte, in care sa argumentezi daca mass-media contribuie sau nu la crearea imaginii publice a unei persoane.”

CITESTE AICI: Bacalaureat 2020. IATA REZOLVARILE si BAREMELE subiectelor la Limba si literatura romana

Intr-o serie de filmulete postate pe Instagram Story, Andrei Selaru a explicat ca, desi pe el l-a avantajat subiectul, considera ca exista elevi care poate nu cunosc acest termen din variate motive. „Sunt copii in Romania care nici macar nu stiu ce e aia mass-media si care nu au Internet. Si nici macar nu ii poti invinui. La limba romana nu exista nicio lectie despre mass-media.”

„Poate stiu ce inseamna televiziuni, radio, presa scrisa si asa mai departe, dar nu au de unde sa stie ca suma acestor lucruri se numeste mass-media. Nu se invata la scoala, atunci de ce s-ar da intr-un test?”

Mai mult, este un termen imprumutat din limba engleza, motiv pe care Selly il aduce ca posibil argument intr-o eventuala dezbatere ce ar putea sa inceapa, online, in randul elevilor.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi