Belgienii implementeaza un sistem antiaglomerare pe plaje din cauza COVID-19

thumbs

In Belgia, s-a implementat un sistem de monitorizare cu ajutorul telefoanelor mobile ce va fi folosit in statiunile de pe litoral care se vor deschide oficial sambata.

Turistii sunt rugati sa se foloseasca de masuri elementare de precautie cum ar fi sa se orienteze catre un loc mai putin aglomerat sau sa opteze sa faca cumparaturi mai tarziu.

Sistemul va detecta telefoanele mobile pe plaje si pe diguri si va afisa informatii in timp real pe un site, cu coduri de la verde inchis pentru zonele calme si portocaliu pentru cele foarte aglomerate.

130 de senzori amplasati in orase vor indica oamenilor locurile aglomerate.

Orasul Knokke-Heist a creat si marcaje pe plaje.

„Am creat asa-numite „bule pentru plaja”, unde o familie sau un grup de prieteni pot sta impreuna in siguranta si vizualiza distanta la care ar trebui sa stea unii fata de altii”, a declarat un consilier al orasului specializat in turism, Anthony Wittesaele.

Covid-19 a intarziat deschiderea sezonului cu doua luni pana in aceasta sambata. Sezonul se va incheia la jmatatea lunii septembrie.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.