Critic National
critic national stiri 24/7

Canada și Australia se retrag de la Jocurile Olimpice de Vară de la Tokio

Australia și Canada au anunțat că nu participă la Jocurile Olimpice în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus. Comitetele Olimpice ale celor 2 țări au cerut amânarea competiției pentru anul viitor.

Australia și Canada au anunțat că nu participă la Jocurile Olimpice în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus. Comitetele Olimpice ale celor 2 țări au cerut amânarea competiției pentru anul viitor.

Canada e prima țară care își retrage sportivii din competiție, dar probabil că urmează și alte țări.

„Ne dăm seama de complexitatea generată de o amânare a unei competiții de asemenea nivel, dar nimic nu e mai important decât sănătatea sportivilor”, a comunicat Comitetul Olimpic al Canadei.

Australia a făcut un anunt similar.

Matt Carroll, presedintele Comitetului Olimpic Australian: „Trebuie să avem grijă nu numai de sportivii, antrenorii şi arbitrii noştri, ci şi de familii, îngrijorate de situaţia fiilor şi fiicelor lor. Avem restricţiile de circulaţie impuse de guvernul nostru, măsuri pe care le respectăm, pentru că trebuie să menţinem Australia sigură. Aceste măsuri, alături de decizia AOC de a nu permite sportivilor să participe, ne obligă să cerem amânarea pentru 2021 a ediţiei de la Tokyo. Ştim că este o situaţie despre care vor discuta serios, luna viitoare, guvernul japonez, comitetul de Organizare şi CIO„.

Comitetul Olimpic Internţional anunță însă că decizia privind eventuala amânare pentru vara 2021 se va lua în următoarele săptămâni.

Premierul Japoniei a declarat în Parlament că amânarea jocurilor olimpice cu un an ar putea deveni o certitudine, întrucât sănătatea sportivilor este prioritară.

sursa: http://stiri.tvr.ro/


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi