Carantina din cauza coronavirusului a dus la izbucnirea unui alt focar de infectie. BOALA care poate fi mai grava decat COVID-19

thumbs
Aceeasi sursa mentioneaza ca aceste cazuri au aparut in zona sud-estica a Asiei, iar aceasta boala poate fi mortala si se transmite prin muscatura de tantar.

Zonele cele mai afectate de aceasta febra sunt Singapore, cu 11.200 de la inceputul anului, Indonezia cu 65.000 de cazuri de la inceputul anului, Bali 9.000 de cazuri si Malaezia cu 1.927 de cazuri de cand a inceputu anul acesta. Oficialii din Singapore au declarat ca acesta ar fi cel mai mare focar din istorie.

Organizatia Mondiala a Sanatatii vine cu explicatii despre acest fenomen si au precizat ca restrictiile de mobilitate impuse in timpul pandemiei de coronavirus au impiedicat curatarea locurilor unde pot aparea tantari, scrie Bloomberg .

„Desi nu s-a prezentat nicio dovada clara, izolarile s-ar putea sa fi creat un mediu unde tantarii sa interactioneze mai mult cu populatia decat in alte locuri”, a spus si Camerom Simmons, profesor universitar din Australia, care a studiat epidemia de febra dongue din Vietnam. Perioada cruciala a raspandirii acestei boli este din iunie pana in octombrie.

Febra Dengue este o boala infectioasa provocata de un arbovirus si transmisa de tantarii din specia Aedes. Afectiunea este cunoscuta si sub numele de „febra oaselor rupte” deoarece durerile osoase pot fi atat de intense incat creeaza senzatia ca oasele se rup. Febra Dengue detine o incidenta mai mare in randul populatiei din Asia de Sud-Est, Africa, insulele din Pacific, Caraibe, America de Sus si America de Nord.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.