Critic National
, Cartelul heroinei din Ferentari. Zeci de dealeri ce se aprovizionau din Bucuresti si vindeau droguri in Iasi, audiati de DIICOT, Critic National

Cartelul heroinei din Ferentari. Zeci de dealeri ce se aprovizionau din Bucuresti si vindeau droguri in Iasi, audiati de DIICOT

Politistii au facut, joi, 21 de perchezitii in Bucuresti si Iasi, iar 25 de persoane vor fi duse la audieri la DIICOT Iasi intr-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Printre acestea se numara si persoane care se aprovizionau cu droguri din cartierul bucurestean Ferentari.
Potrivit unui comunicat al DIICOT Iasi, mai multe persoane din municipiul Iasi, incepand cu luna aprilie 2018, s-au aprovizionat cu droguri de mare risc – heroina din cartierul Ferentari, droguri pe care mai apoi le transportau in Iasi si le detineau atat in vederea consumului propriu, cat si in vederea comercializarii.
“Astfel, tot mai multi tineri de pe raza municipiului Iasi, atat pentru a-si sustine dependenta cat si din considerente de ordin financiar, sesizand totodata posibilitatile obtinerii unor castiguri materiale ilicite substantiale intr-un timp cat mai scurt, au luat hotararea de a se deplasa in municipiul Bucuresti, cartierul Ferentari si nu numai, de unde sa procure personal heroina de la dealerii de asemenea substante, fara a se cunoaste cu acestia in mod direct sau prin intermediari”, se arata in comunicat.
O parte dintre aceste persoane au fost prinse in flagrant, retinute, arestate preventiv si chiar condamnate definitiv dupa ce au revenit din cartierul Ferentari catre municipiul Iasi avand asupra lor heroina procurata din acel loc.
“In ceea ce priveste dealerii de heroina din cartierul Ferentari, municipiul Bucuresti, unul dintre suspecti era cel care superviza activitatea infractionala a surorilor sale, cat si a altor persoane implicate alaturi de acestea in activitatile de trafic de heroina”, sustin procurorii.
Tranzactiile se derulau in zona Aleea Livezilor, unde nu erau expusi riscului de a fi interceptati de catre organele judiciare.
“La sfarsitul lunii martie 2019, liderul, insotit de concubina sa au parasit teritoriul Romaniei calatorind in Marea Britanie, intrerupandu-si activitatea infractionala de trafic de droguri de mare risc – heroina. Principalul motiv pentru care acesta a luat hotararea de a parasi teritoriul Romaniei a fost datoriile pe care acesta la avea fata de anumite persoane, sume de bani care ar fi fost imprumutate cu camata si de care nu dispunea pentru a le restitui la acel moment fiind presat sa le achite”, se mai arata in comunicatul DIICOT.
Dupa revenirea in tara, liderul gruparii si-a reluat activitatea de trafic de droguri, a recrutat noi persoane si a implicat si alti membri ai familiei sale in scopul sporirii castigurilor financiare.
“Totodata a rezultat faptul ca liderul gruparii este asociat cu gruparea infractionala organizata cunoscuta sub denumirea de <Capai sau Kapai>, atat acesta cat si alti membrii ai gruparii fiind in trecut arestati si condamnati pentru savarsirea aceluiasi gen de fapte – trafic de droguri de mare risc – heroina”, mai arata procurorii.
De asemenea, in cauza a fost documentata activitatea infractionala a unui alt suspect de pe raza municipiului Iasi care constituie un alt nucleu important pe piata traficului de droguri de mare risc si care se aprovizioneaza periodic cu asemenea substante de pe raza municipiul Bucuresti.
Potrivit anchetatorilor, acesta transporta droguri cu trenul pana la Iasi. “Cu privire la modul de operare a suspectului in procurarea heroinei a rezultat faptul ca se deplaseaza cu trenul in municipiul Bucuresti, insotit de alte persoane de sex feminin, iar dupa ce procura heroina, aceasta este disimulata de catre persoanele de sex feminin in vagin, revenind tot cu trenul inapoi catre municipiul Iasi”, spun procurorii.
La sediul DIICOT Iasi vor fi duse la audieri 25 de persoane.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Articole recente

Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi