Cat a costat zidul de miliarde al lui Trump pentru care a primit aviz negativ

thumbs

O decizie a unei curti federale de apel spune ca presedintele Donald Trump a directionat eronat 2.5 miliarde de dolari din bugetul Pentagonului. Casa Alba a alocat peste 15 miliarde de dolari pentru zidul de la granita dintre SUA si Mexic. Pana acum, peste 300 de kilometri de zid au fost construiti la granita. In total, SUA are 970 de kilometri de bariere plus zid la granita din sud. Peste 1.400 de kilometri mai sunt de completat.

Casa Alba nu a avut autoritatea constitutionala pentru a realiza transferul de fonduri avand in vedere ca nu a avut avizul Congresul de a aproba finantarea.

Curtea federala arata inexistenta unei „necesitati militare neprevazute” ce ar fi putut sa determine aceasta actiune din partea Casei Albe.

Donald Trump tocmai vizitase acum trei zile o portiune din zidul de la granita cu Mexicul.

Sidney Thomas, judecatorul completului, a precizat ca este vorba de „un esec al puterii executive de a demonstra, in termeni concreti, ca interesul public favorizeaza un zid la frontiera este deosebit de important, avand in vedere ca in Congres s-a stabilit ca ridicarea zidului este o prioritate bugetara mai scazuta, iar datele Departamentului de Justitie indica o concluzie contrara”.

In februarie 2019, presedintele Donald Trump a declarat urgenta nationala pentru a putea accesa fonduri.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.