Critic National
, Cine distruge statuile lui Iisus? Vasile Banescu, BOR: „Ideologiile au o singura sursa: socialismul demoniac” VIDEO, Critic National, Critic National

Cine distruge statuile lui Iisus? Vasile Banescu, BOR: „Ideologiile au o singura sursa: socialismul demoniac” VIDEO

Unul dintre liderii Black Lives Matter considera ca statuile lui Isus simbolizeaza suprematia albilor si trebuie daramate. Shaun King este un activist controversat, atat declaratiile sale, cat si finantarea organizatiilor pe care le gestioneaza au ridicat suspiciuni de-a lungul timpului.

Afirmatia lui King a creat un val de reactii in mediul online. Poate conceptul de „rasism” a inceput sa faca istorie in secolul XIX, dar istoria bisericii s-a confruntat cu mai multe momente in care reprezentarile divinitatii au fost violent contestate, de la iconoclasmul secolelor VIII-IX pana la protestantismul secolului XVI.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a comentat pentru MEDIAFAX: „Activistii actualei stangi radicale, ca si ai celei vechi, sunt niste… activisti. Adica niste indivizi decuplati de la sursele morale, culturale si spirituale care ne pot creste si implini ca persoane integre si demne, capabile de reflexie si discernamant. Ideologiile au o singura sursa: socialismul demoniac. De aceea, toate sfarsesc in extremismul hranit bulimic de ura. Ura fata de Cer, fata de Dumnezeu, fata de Hristos care invita la libertatea manifestata in jertfa si iubire, ura fata de oamenii care refuza inregimentarea in varii forme de idolatrie (abdicarea de la Adevar/ cultul surogatului). Cineva care ajunge sa-L deteste pe Hristos, culpabilizandu-L, printre altele, la 2020 de ani de la nasterea Sa, ca a fost alb si nu de alta culoare, nu poate fi decat reprezentantul fanatizat, deci idiotizat al unei viziuni ideologice desfigurante, care are in centrul ei nu adevarul istoric, cu atat mai putin Adevarul intrupat in istorie, ci ranjetul batjocoritor al minciunii”.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi