Circulaţia feroviară, oprită pe distanţa Gura Humorului-Frasin

Circulația este paralizată pe mai multe drumuri din țară din cauza inundațiilor. Trenurile între Gura Humorului-Frasin, oprite

Circulaţia este îngreunată pe mai multe artere rutiere din ţară din cauza ploilor abundente din ultimele zile. 

 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că se circulă alternativ pe DN15 B, între localitățile Pipirig și Petru Vodă, județul Neamț, din cauza aluviunilor aduse de apă de pe versanți.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Irina Popa, a declarat că luni, în jurul orei 6.00, a fost emis un mesaj prin RO-ALERT de Cod Roşu hidrologic pentru bazinul râului Ozana.

De asemenea, în județul Suceava, pe DN 17B, la kilometrul 57+950 de metri, între localitățile Broșteni și Vatra Dornei, pe o porțiune de 15 metri, se circulă alternativ, din cauza alunecărilor de teren ce au avut loc în zonă. Atât pe DN 15B, cât și pe DN 17B, se estimează ca circulația să revină la normal în 45 – 60 de minute.

Pe mai multe artere rutiere din județul Satu Mare se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă local sub 200 m şi, izolat, chiar sub 50 de metri.

Totodată, pe secția de cale ferată 502 Suceava – Câmpulung Moldovenesc, localitatea Gura Humorului, județul Suceava, traficul feroviar este oprit din cauza resturilor de vegetație ajunse pe calea ferată și a terasamentului afectat. Astfel, 3 trenuri cu călători sunt oprite în stațiile CF Gura Humorului, Frasin și Păltinoasa până la remedierea situației. Se estimează ca traficul feroviar să se reia, în condiții normale, în 60-90 de minute.

“Mecanicul trenului R 5620 a anunţat că nivelul apei a depăşit ciuperca şinei. În urma verificărilor efectuate la fata locului de către personalul de specialitate al Regionalei Iaşi, linia Gura Humorului Frasin a fost închisă pentru intervenţii. Menţionez faptul că, pe lângă nivelul crescut al apei, şi terasamentul liniei a fost spălat. Personalul Diviziei Linii efectuează lucrări pentru reluarea circulaţiei. Până la remediere, trei trenuri de călători sunt oprite temporar, două dintre acestea în staţii, iar trenul R 5620 staţionează în linie curentă, înainte de zona afectată”, spune Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al companiei CFR SA, potrivit Agerpres.

Până la finalizarea intervenţiilor în zona inundată, Regionala CF Iaşi va asigura continuitate în circulaţia feroviară cu mijloace auto între Gura Humorului şi Frasin.

Editor: Cristina Iancu

sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/circulatia-este-paralizata-pe-mai-multe-drumuri-din-tara-din-cauza-inundatiilor-trenurile-intre-gura-humorului-frasin-oprite-1326773


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top