Critic National
, CNAS: A fost prelungita cu 7 ani valabilitatea cardurilor de sanatate, Critic National, Critic National

CNAS: A fost prelungita cu 7 ani valabilitatea cardurilor de sanatate

Conform unui comunicat al CNAS, Guvernul a aprobat o Hotarare care prevede ca, incepand cu luna iulie 2020, se genereaza si se rescriu noi certificate digitale pentru cardurile nationale de asigurari de sanatate emise pana la data de 31 decembrie 2014. Termenul de valabilitate al acestor carduri este de 7 ani de la data rescrierii certificatului.

Aceasta reglementare vine in contextul in care valabilitatea ar fi expirat in anul 2020 pentru aproximativ 4,2 milioane de carduri, urmand ca in anul 2021 sa expire alte 10 milioane de carduri.

„Solutia de prelungire a certificatelor inscriptionate pe cardurile nationale va face economii substantiale, de peste 30 de milioane de euro, binevenite in perioada dificila pe care o traversam, in care exista o presiune financiara suplimentara in sistemul de sanatate determinata de pandemie”, a declarat Adela Cojan, presedintele CNAS.

Costurile acestei solutii sunt in valoare de aproximativ 550 de mii de lei, fata de 165,4 milioane de lei, cat ar fi costat retiparirea a 14,2 milioane de carduri de sanatate.

„Scrierea noului certificat pe CIP-ul cardului se va face in mod automat. La nivelul aplicatiei furnizorului de servicii medicale, in momentul introducerii cardului in cititor, sistemul va detecta certificatul expirat si il va inlocui fara nicio interventie a furnizorului”, a mai transmis CNAS.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi