Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Administraţia Naţională a Penitenciarelor

Informare de presă

24.06.2020

Vă informăm că una dintre cele două persoane arestate preventiv confirmate COVID-19 în data de 11.05.2020 şi transferate temporar de la un Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava a fost retestată, conform metodologiei, iar rezultatele obţinute au fost negative.

Persoana în cauză a fost declarată vindecată, va fi externată şi va reveni în custodia organelor judiciare. Pentru cea de-a doua, se menţine conduita terapeutică, până la vindecare.

Totodată, vă aducem la cunoştinţă că alţi doi angajaţi ai Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Cei doi poliţişti de penitenciare fac parte din grupul de contacţi atribuit cazului raportat la nivelul unităţii în data de 23.06.2020. Pe durata efectuării serviciului, aceştia au
purtat echipamentul de protecţie (mască, mănuşi).

Administraţia unităţii aplică, în continuare, recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov şi măsurile stabilite în cuprinsul metodologiei de intervenţie a sistemului penitenciar.

Amintim faptul că Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava dispune de circuite prestabilite de deplasare pentru personalul angajat şi persoanele internate, iar activităţile care presupun interacţiunea celor două categorii se realizează cu respectarea măsurilor de prevenţie, respectiv distanţare şi port al echipamentelor de protecţie respiratorie.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi