Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB)

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), prezintă informaţiile actualizate privind situaţia internărilor în cele trei unităţi sanitare pe care le are în administrare – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, Spitalul Clinic Colentina şi Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” -, aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19.

Luni, 22.06.2020, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, care dispune de 420 de paturi, sunt internate 296 persoane, dintre care patru se află la Terapie Intensivă (ATI).

De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.289 persoane, din Bucureşti şi din ţară – din care 1.727 confirmate cu boala COVID-19.

Din cei 1.445 de bolnavi externaţi până la acestă dată din Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, 743 sunt din Bucureşti, restul de 702 fiind pacienţi cu domiciliul în alte localităţi din ţară. Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” este de 1.394, cel mai mare număr de pacienţi vindecaţi dintre toate spitalele COVID din România.

La Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 82 de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 11 se află la Terapie Intensivă (ATI), iar 25 sunt pacienţi asimptomatici, care aşteaptă negativarea testelor în spital, fără a primi un tratament specific.

În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 554 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 273 din Bucureşti-Ilfov şi 281 din celelalte judeţe ale ţării.

Din totalul de 867 paturi de care dispune spitalul, există aviz de funcţionare pentru 445.

Menţionăm faptul că, Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase.

La Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, spital suport COVID, situaţia este neschimbată faţă de raportarea precedentă. Unitatea sanitară, care a preluat până acum toate cazurile de pacienţi infectaţi care necesitau dializă, a avut internate, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

În concluzie, numărul total de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, internaţi în aceste trei spitale de elită ale Primăriei Capitalei, a fost, de la începutul pandemiei, de 2.331.

Din datele oficiale ale INSP reiese că, în Bucureşti, până la această data, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.700 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19.

BIROUL DE COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE ASSMB


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi