Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), prezintă şi astăzi informaţii actualizate privind situaţia internărilor în cele trei unităţi sanitare, aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, pe care le are în administrare – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, Spitalul Clinic Colentina şi Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”.

Miercuri, 24.06.2020, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, care dispune de 450 de paturi, sunt internate 295 persoane, dintre care cinci se află la Terapie Intensivă (ATI).

Ca un element demn de a fi menţionat, subliniem faptul că, în ultimele 24 de ore, numărul pacienţilor internaţi – 29, este mai mic decât cel al pacienţilor care au fost externaţi din spital – 39.

De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.337 persoane, din Bucureşti şi din ţară – din care 1.767 confirmate cu boala COVID-19.

Din cei 1.478 de pacienţi pozitivi externaţi până la această dată din Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, 752 sunt din Bucureşti, restul de 726 fiind pacienţi cu domiciliul în alte localităţi din ţară. Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” este de 1.425, cel mai mare număr de pacienţi vindecaţi dintre toate spitalele COVID din România.

La Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 95 de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 13 se află la Terapie Intensivă (ATI).

Menţionăm faptul că, toţi pacienţii asimptomatici din cadrul spitalului, care îndeplineau criteriile de externare prevăzute în noul Ordin al Ministrului Sănătăţii, publicat în data de 23.06.2020, au fost externaţi în cursul zilei de joi, 24.06.2020.

În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 579 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 296 din Bucureşti-Ilfov şi 283 din celelalte judeţe ale ţării.

Din totalul de 867 paturi de care dispune spitalul, există aviz de funcţionare pentru 445.

Menţionăm faptul că, Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase.

La Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, spital suport COVID, situaţia este neschimbată faţă de raportarea precedentă. Unitatea sanitară, care a preluat până acum toate cazurile de pacienţi infectaţi care necesitau dializă, a avut internate, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

În acest moment, numărul total de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, internaţi în cele trei spitale de elită ale Primăriei Capitalei, a fost, de la începutul pandemiei, de 2.396.

Din datele oficiale ale INSP reiese că, în Bucureşti, până la această data, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.800 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19.

BIROUL COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE ASSMB


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi