Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – ANAR

CODUL ROŞU EXTINS PE RAURILE DIN BAZINELE HIDROGRAFICE DIN ZONELE DE NORD ŞI NORD-EST

În cursul dimineţii, INHGA a emis o nouă Avertizare hidrologica COD ROŞU, valabilă astăzi de la ora 18.00 până miercuri, la ora 12.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa, Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Moldova (judeţele: Suceava şi Neamţ), Bistriţa ( – în amonte de acumularea Izvorul Muntelui şi afluenţii (judeţele: Suceava, Neamţ, Harghita şi Bacău), Prut (în amonte de acumularea Stânca-Costeşti (judeţul Botoşani), dar şi pentru râurile din bazinele hidrografice: Neamţ (afluent al râului Moldova), judeţul Neamţ.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din din bazinul superior al Neamţului, în amonte de staţia hidrometrică Leghin.

Fenomenele hidrologice periculoase, vizate de Avertizarea Hidrologică COD ROŞU, se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani, pe toată durata zilei de mâine.

http://www.inhga.ro/-/avertizare-hidrologica-nr-20-din-22-06-2020

Se menţine CODUL PORTOCALIU şi se prelungeşte până joi, la ora 12.00, iar CODUL GALBEN până joi, la ora 24.00. În zonele vizate de avertizare, vor avea loc scurgeri importante pe versanti, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Apele Române monitorizează 24 h din 24 evoluţia fenomenelor vizate prin Dispeceratelor de la naţional şi de la nivel local. Echipele de intervenţie sunt în teren, în stare de vigilenţa maximă, pregătite cu materiale şi utilaje. Lucrările de apărare sunt exploatate în condiţii de siguranţă şi nu sunt înregistrate în acest moment probleme. „Echipele noaste intervin împreună cu cele ale IGSU şi acordă suport autorităţilor locale pentru gestionarea situaţiilor de risc hidrologic”, Ervin Molnar, director general Apele Romane.

Populaţia trebuie să evite circulaţia în zonele expuse riscului de inundaţii.

Vom reveni cu informaţii suplimentare.
Compartiment Comunicare şi Relaţii cu Presa


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi