Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Consiliul Judeţean Sibiu

Un parteneriat cu IRLANDA pe lista priorităţilor de colaborare externă pentru Consiliul Judeţean Sibiu

Preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu – Daniela Cîmpean a primit azi, vizita E.S. Dl. Paul McGarry – Ambasadorul Irlandei în România. Această vizită a fost prilejuită de prezenţa E.S. Dl. Paul McGarry la evenimentul Bloomsday, unde Sibiul îl sărbătoreşte pe James Joyce – unul dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului XX.

„Ne dorim ca această vizită să stea la baza unui parteneriat solid între Consiliul Judeţean Sibiu şi un comitat din Irlanda. Avem proiecte comune, iar Irlanda este un exemplu de bună practică ce a influenţat judeţul Sibiu în adoptarea gastronomiei la nivelul strategiei de dezvoltare. Am convingerea că o extindere a colaborării dintre cele două ţări va aduce numai beneficii de ambele părţi”, a declarat Daniela Cîmpean – preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.

Printre cele mai importante proiecte comune pe care Consiliul Judeţean Sibiu le are deja cu Irlanda, amintim câteva: proiectul EUREGA Interreg Europe în care CJ Sibiu este partener alături de Adunarea Regională de Nord-Vest din Irlanda (Northern and Western Regional Assembly NWRA), scopul principal al proiectului fiind de a crea regiuni gastronomice mai puternice şi reziliente; comitatul Galway a fost în anul 2018 Regiune Gastronomică Europeană, fiind urmat de Sibiu care a deţinut acest titlu în anul 2019, iar anul acesta Consiliul Judeţean Sibiu a depus spre finanţare împreună cu Adunarea Regională de Nord-Vest din Irlanda (Northern and Western Regional Assembly NWRA) un proiect în cadrul Programului COSME – programul european pentru întreprinderile mici şi mijlocii, cu scopul de a sprijini lanţurile locale de aprovizionare agroalimentară pentru întreprinderi sociale mai rezistente şi durabile.

De asemenea, există preocupări comune pe care cele două ţări le împărtăşesc şi în cadrul Comitetului European al Regiunilor, unde interesul pentru dezvoltarea zonelor rurale, a IMM-urilor şi a start-up-urilor din domeniul agriculturii se regăseşte în dezbateri la nivel european.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi