Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Consiliul Naţional al Audiovizualului

Întrunit în şedinţa publică din data de 23.06.2020, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a sesizărilor primite şi a decis să aplice următoarele sancţiuni:

– amendă de 5.000 de lei postului România TV pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 64 alin. (1) lit. a) şi b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, în cadrul emisiunii informative „Ştirile România TV, ora 13:00” din 07.05.2020, printre titlurile afişate pe ecran: Anchetă gravă: Morţi de covid „cumpăraţi” de spitale; Rudele morţilor au semnat în alb că pacienţii aveau COVID. Conform art. 64 alin. (1) „În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”;

– somaţie publică postului Naşul TV, deoarece la difuzarea emisiunii „Ediţie Specială Naşul TV Canada”, din 07.05.2020, nu s-a ţinut cont de prevederile art. 64 alin. (1) lit. a) şi b) şi nici de cele ale art. 40 alin. (2) din Codul audiovizualului (art. 40 (2) În cazul în care acuzaţiile prevăzute la alin. (1) sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie să respecte principiul audiatur et altera pars; respectarea acestui principiu presupune condiţii nediscriminatorii de exprimare până la finalul aceluiaşi program în cadrul căruia s-au făcut acuzaţiile. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere, trebuie precizat acest fapt).

De asemenea, Consiliul a aprobat solicitarea de licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice a societăţii HOLDER IDEEA SRL din Galaţi pentru difuzarea regională (jud. Galaţi şi Brăila) a serviciului de programe Reperul TV din Galaţi.

Biroul Informare şi Relaţii Publice


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi