Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – CPECA Bistriţa-Năsăud

COMUNICAT DE PRESĂ

ZIUA INTERNAŢIONALĂ ÎMPOTRIVA CONSUMULUI ŞI TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI – 26 IUNIE 2020

– Pentru marcarea, la nivel naţional, a „Zilei Internaţionale împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri – 26 Iunie 2020”, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) lansează, anul acesta, un concurs de fotografie tematică, subsumat campaniei naţionale media de prevenire a consumului noi substanţe psihoactive „FII LIBER!”.

În acest sens, în contextul pandemiei COVID-19, pentru a preveni răspândirea virusului şi pentru a respecta măsurile de asigurare a distanţării sociale, concursul se va derula în mediul online, respectiv pe reţelele de socializare Facebook şi Instagram, după cum urmează:

– Fotografiile vor conţine imagini de promovare a alternativelor de viaţă sănătoasă, sport, natură, activităţi alături de prieteni şi familie, etc. Imaginile vor transmite mesaje pozitive şi vor fi realizate special pentru acest eveniment, având ca element de individualizare, în conţinutul lor, ca text scris, mesajul „Fii liber”.

– Concursul se va desfăşura la nivel naţional, exclusiv pe pagina de Facebook a ANA, cu promovare şi pe pagina oficială de Instagram, începând de astăzi, 26 iunie 2020, până la data de 27 iulie 2020, ora 10.00, iar jurizarea va avea loc în perioada 28 – 31 iulie 2020.

– În data de 3 august 2020, lista câştigătorilor va fi postată pe site-ul ANA (www.ana.gov.ro) şi pe paginile de Facebook şi Instagram, urmând ca în perioada imediat următoare să se organizeze evenimentul de premiere. Vor fi premiate cele mai reprezentative trei fotografii, respectiv: premiul I – bicicletă, premiul al II-lea – trotinetă şi premiul al III-lea – căşti wireless, fiind acordate, totodată, şi materiale promoţionale ale campaniei.

– La finalul concursului se va realiza un colaj cu lucrările reprezentative, care va fi promovat pe paginile de Facebook ale Agenţiei Naţionale Antidrog, respectiv, ale Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog judeţene, după obţinerea acordului de utilizare a fotografiilor.

***
Prin derularea campaniei „FII LIBER!”, Agenţia Naţională Antidrog îşi propune informarea, educarea şi conştientizarea elevilor şi studenţilor în legătură cu efectele şi riscurile consumului de substanţe noi psihoactive, în vederea neînceperii şi/sau evitării trecerii de la consumul ocazional sau recreaţional, la consumul regulat la nivelul populaţiei generale, precum şi crearea unei reţele de suport comunitar, formate din cadre didactice, voluntari ANA, părinţi şi specialişti din cadrul instituţiilor publice sau organizaţiilor neguvernamentale partenere.

Partenerii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bistriţa-Năsăud în implementarea campaniei mai sus menţionate, sunt: Instituţia Prefectului Judeţul Bistriţa-Năsăud, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al Judeţului Bistriţa-Năsăud.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bistriţa-Năsăud


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi