Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Deputat PSD Elvira Şarapatin

Legea deputatului PSD Elvira Şarapatin pentru deblocarea investiţiilor de la nivel local şi naţional declarate de interes public major a primit votul final al Parlamentului

Deputatul social-democrat Elvira Şarapatin a anunţat miercuri, 24 iunie, că plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat pentru adoptarea legii pe care a iniţiat-o pentru declararea lucrărilor de utilitate publică majoră, lucrări de interes naţional sau local.

„Le mulţumesc colegilor parlamentari care au votat pentru această lege prin care vom putea facilita realizarea obiectivelor de investiţii de interes naţional şi local. Astfel, toate lucrările care se declară de interes naţional şi traversează localităţi, drumuri judeţene, orăşeneşti şi comunale şi asigură legăturile cu municipii, oraşe şi comune, fiind necesare pentru realizarea de obiective de interes local, educaţie, sănătate, cultură, dezvoltare urbană, poduri şi drumuri publice, servicii comunitare de utilitate publică: alimentare cu apă, gaz natural, canalizare, salubrizare, energie termică, iluminat public şi transport public local, pentru dezvoltarea infrastructurii locale, reprezintă lucrări de interes public major. Aşadar, vom avansa mult mai repede în toate localităţile cu investiţiile în infrastructura locală şi regională”, a declarat deputatul PSD.

În conformitate cu cerinţele de reexaminare ale preşedintelui României pentru clarificarea textului de lege, au fost introduse însumările mai ample de interese locale care intră sub incidenţa lucrărilor de interes public major.

„Lucrările privind producţia şi distribuţia de energie electrică şi termică având ca scop utilizarea durabilă a resurselor de apă, monopol natural de interes strategic pentru realizarea de amenajări hidroenergetice reprezintă lucrări de interes public major pentru înfiinţarea şi extinderea reţelelor publice de furnizare a energiei electrice, gazelor naturale, a aburului si apei, printr-o infrastructură permanentă, precum şi pentru modernizarea, amenajarea şi construcţia de hidrocentrale şi termocentrale. Aşadar, prin legea votată astăzi se vor putea debloca toate proiectele pentru modernizarea şi construcţia de noi uniăţi de producţie energetică din toată ţara. E un pas înainte pentru toate comunităţile locale şi pentru economia României”, a subliniat parlamentarul social-democrat.

Elvira Şarapatin
Deputat PSD

24 iunie 2020


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi