Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a centralizat rezultatele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020. Rata de promovare este de 58,26

Rata de promovare (înainte de contestaţii) înregistrată de absolvenţii studiilor liceale şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 58,26%. Din sesiunea curentă, rata de promovare este 67,93, iar din sesiunile anterioare, 20,10%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a crescut SCĂZUT cu 7,78% (anul trecut a fost 66,04)

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1692 de candidaţi, dintr-un total de 2904 candidaţi prezenţi. Dintre aceştia, 1574 candidaţi sunt din promoţia curentă, iar 118 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare. Precizăm că 228 candidaţi au absentat, iar 4 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului naţional de Bacalaureat.

7 candidaţi au obţinut media 10;

36 au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura română;

99 au obţinut nota 10 la proba obligatorie a profilului;

178 au obţinut nota 10 la proba la alegere a profilului şi a specializării.

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (şase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.
Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afişate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi