Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova

Rezultatele înregistrate de absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională 2020 (înainte de contestaţii)

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională ale absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2 – 27 iunie 2020.

Situaţia statistică generală arată că dintre cei 6401 candidaţi prezenţi, 5122 candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 80,01% Dintre aceştia, 12 candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Rata de participare a fost de 6401 candidaţi prezenţi, dintr-un total de 6734 elevi înscrişi.

La proba de Limba şi literatura română au obţinut note peste sau egale cu 5 (cinci) 5615 candidaţi (87,61%), iar 85 candidaţi au fost notaţi cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 4810 candidaţi (75,12 %) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 104 de candidaţi au obţinut nota 10 (zece).

Nu au existat cazuri de elevi eliminaţi din motive de fraudă.

Contestaţiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 şi marţi, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.

În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaţilor sunt afişate în acest format.

Un număr de 6 candidaţi vor susţine Evaluarea Naţională în etapa specială, începând cu data de 29 iunie 2020.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea naţională şi respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afişată după finalizarea contestaţiilor.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi