Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Instituţia Prefectului – Judeţul Bihor

COMUNICAT DE PRESĂ privind confiscarea autovehiculelor folosite la depozitarea ilegală a deşeurilor

Mâine, 30 iunie, la ora 08.30, la iniţiativa prefectului Dumitru Ţiplea, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Bihor şi Primăria Municipiului Oradea vor semna un protocol privind confiscarea autovehiculelor folosite de contravenienţi la depozitarea ilegală a deşeurilor.

Acordul vizează reducerea numărului de depozite ilegale de deşeuri şi se va concretiza prin demararea unor acţiuni de control pe raza municipiului Oradea. În cadrul verificărilor, patrulele mixte formate din comisari ai Gărzii de Mediu şi cadre ale Poliţiei Locale vor aplica, pe lângă sancţiuni contravenţionale, şi măsura confiscării autovehiculelor folosite la transportul şi depozitarea ilegală a deşeurilor. Conform protocolului, Primăria Municipiului Oradea va asigura spaţiul de depozitare a autovehiculelor confiscate.

Menţionăm că, în urmă cu o lună, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a aprobat instrucţiunile de aplicare a sancţiunii contravenţionale complementare privind confiscarea bunurilor de către Garda Naţională de Mediu. Decizia oficială prevede că acţiunea de confiscare constă în trecerea, în proprietatea statului, fără plată, a unor bunuri care au legătură cu contravenţia săvârşită, fiind supuse confiscării bunurile destinate, folosite sau/şi rezultate din săvârşirea contravenţiei. Confiscarea bunurilor este o sancţiune complementară amenzilor pentru depozitarea ilegală a deşeurilor, care pornesc de la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi pot ajunge până la 40.000 de lei pentru persoanele juridice.

Necesitatea protocolului a apărut ca urmare a campaniei de verificare a stării de salubrizare desfăşurată la nivelul judeţului Bihor în luna aprilie, conform dispoziţiilor prefectului Dumitru Ţiplea, şi în cadrul căreia au fost identificate depozite totalizând 154.314 mp de deşeuri provenite din deşeuri de construcţii, menajere, plastice, hârtie-carton.

Cancelaria Prefectului

Judeţul Bihor


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi