Comunicat de presă – Instituţia Prefectului Judeţului Bistriţa-Năsăud

Situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, astăzi, 28.06.2020, este următoarea:

– 12 persoane în carantină instituţionalizată;

– 1500 persoane în izolare la domiciliu;

– 518 cazuri confirmate de CoVid-19;

– 47 decese,

– 363 persoane vindecate.

Precizări:

– Până în prezent, 42 cadre medicale (unsprezece medici, 31 asistenţi) şi 14 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) şi un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 32 au fost declarate vindecate.

– Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa – Năsăud. Două sunt declarate vindecate.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află şi un cadru medical şi o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistenţă pentru vârstnici din judeţul Bistriţa-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacţi direcţi, şi toţi beneficiarii centrului. Cele şase cadre medicale au avut rezultate negative, precum şi toţi beneficiarii centrului.

– Printre pacienţii confirmaţi cu Coronavirus se află şi 22 persoane din cadrul unui alt Centru pentru vârstnici din judeţul Bistriţa Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari şi bucătăreasa centrului). În urma testării contacţilor persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului şi un angajat parte din personalul auxiliar au fost confirmaţi cu CoVid-19. O infirmieră şi doi beneficiari au fost declaraţi vindecaţi, iar patru beneficiari asimptomatici ai centrului au fost externaţi, conform
Ordinului ministrului sănătăţii nr. 555/2020 modificat şi completat.

– 11 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajaţi ai unui agent economic din judeţ. Dintre acestea, şase au fost declarate vindecate.

– Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienţi ai Centrului de dializă Diaverum. Ambele au fost declarate vindecate.

– Şase persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din judeţ. Cinci dintre acestea au fost declarate vindecate.

– O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administraţiei Finanţelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.

– Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de judeţ sunt poliţişti locali. Toate au fost declarate vindecate.

– Patru persoane sunt poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Toate au fost declarate vindecate.

– O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. Aceasta a fost declarată vindecată.

– 10 angajaţi ai ITM Bistriţa-Năsăud au fost confirmaţi pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.