Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Institutul Clinic Fundeni

Laborator Clinic de Radiologie de top la I.C.Fundeni

Institutul Clinic Fundeni va avea, din această toamnă, un Laborator Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală şi Radiologie Intervenţională, de top prin reabilitarea şi dotarea cu echipamente de ultimă generaţie a unităţii actuale.

Guvernul României a aprobat, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Hotărârea pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală şi Radiologie Intervenţională din cadrul Institutului Clinic
Fundeni.

Conform documentului, Guvernul României, prin Ministerul Sănătăţii a alocat Institutului Clinic Fundeni suma de 60 631 mii lei de la bugetul de stat pentru dezvoltarea şi upgradarea imagisticii medicale din cadrul Laboratorului Clinic de Radiologie.

„Laboratorul Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală şi Radiologie Intervenţională din cadrul Institutului Clinic Fundeni va fi dotat cu nouă componente de aparatură medicală care vor forma Sistemul integrat de radiologie şi imagistică. Prin această investiţie urmărim realizarea procedurilor de radiologie de urgenţă la standarde înalte 24/24 ore prin dezvoltarea unei medicine preventive, pedictive şi personalizate pentru patologiile cronice, dezvoltarea/diversificarea şi validarea terapiilor din radiologia intervenţională minim invazivă, dezvoltarea şi integrarea inteligenţei artificiale în diagnostic şi urmărirea pacientului”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, după aprobarea documentului.

Durata de execuţie a proiectului investiţiei este de 4 luni.

Prin proiect se doreşte achiziţionarea a 2 computere tomografe multislice din gama de vârf (de 128 şi respectiv 256 de coroane de detectori) care să asigure 24 /24 de ore accesul urgenţelor, 1 aparat de rezonanţă magnetică cu intensitatea câmpului de 3 T, cu softuri dedicate pentru explorările neuro, vasculare, whole body, abdomino-pelvine, onco, pediatrice, precum şi dotarea cu 1 angiograf biplan pentru procedurile radiologice minim invazive a pacienţilor cu patologie în principal neurovasculară.

De asemenea, pentru radiologie sunt necesare 2 ecografe performante unul pentru segmentul pediatric şi altul pentru adulţi, în asociere cu 2 aparate de radiologie convenţională cu post de grafie şi scopie dintre care unul pentru pacienţii pediatrici şi altul pentru adulţi (aparatura existentă datând din anii 2000-2001).

În acest proiect sunt incluse şi 2 ecografe care vor aparţine Clinicii de Neurologie din ICF pentru pacienţii cu suspiciune clinică de accident vascular cerebral, dintre care unul fix şi altul portabil, cu rol în evaluarea vaselor laterocervicale în suspiciunea de ocluzie/ stenoză strânsă arterială şi de Doppler transcranian.

„Achiziţionarea unei aparaturi performante, coroborată cu asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării activităţii medicale este primordială pentru creşterea calităţii actului medical, conform cerinţelor impuse de managementul calităţii în domeniul sanitar, dar şi de provocările majore la care este supus continuu personalul medico-sanitar şi implicit pacienţii în contextul situaţiilor medicale grave ce pot apărea , aşa cum a fost, spre exemplu, pandemia SARS COV 2”, a explicat managerul ICF, conf dr Anca Coliţă.

Conducerea Institutului Clinic Fundeni


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi