Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – MMPS

Ministrul Muncii face o vizită de lucru la centrul de tratament Dacia din Covasna, în contextul reluării activităţii de tratament balnear pentru pensionari

Societatea de Tratament Balnear şi Recuperarea Capacităţii de Muncă – T.B.R.C.M. S.A. reia, începând de miercuri, activitatea de tratament balnear pentru pensionari în cele 13 centre din ţară.

Cu ocazia redeschiderii bazelor de tratament balnear, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru face o vizită de lucru la staţiunea balneoclimaterică din judeţul Covasna, pentru a verifica condiţiile în care sunt primiţi pensionarii şi pentru a se asigura că sunt respectate toate măsurile de siguranţă impuse în această perioadă.

Capacitatea hotelieră totală a complexelor balneare este de 3.154 locuri de cazare/serie, însă pentru respectarea măsurilor de siguranţă, în perioada pandemiei au fost puse în vânzare doar 2.108 locuri de cazare/serie.

De asemenea, pentru prevenirea contaminării clienţilor dar şi salariaţilor, în fiecare sucursală sunt implementate măsurile necesare pentru ca facilităţile hoteliere să fie complet operaţionale, inclusiv crearea de circuite funcţionale în bazele de tratament balnear, astfel încât hotelurile să fie pregătite pentru reluarea tuturor serviciilor pentru pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii, în condiţii de maximă siguranţă.

Sunt obligatorii triajele epidemiologice, instructajele specifice pentru fiecare categorie de tratament cu respectarea circuitelor şi folosirea echipamentului de protecţie, respectarea protocoalelor privind dezinfecţia încăperilor, cabinetelor medicale, dispozitivelor medicale şi a mobilierului.

În centrul din judeţul Covasna, care are o capacitate totală de 302 locuri, au fost puse în vânzare, pentru această serie, 168 de bilete şi s-au vândut 104, reprezentând 61,5% din totalul locurilor disponibile.

Activitatea de eliberare a biletelor de tratament balnear prin intermediul sistemului pe care îl administrează şi îl gestionează Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a fost sistată din 16 martie 2020, în contextul răspândirii COVID-19.

Pentru anul 2020 Guvernul a aprobat 59.926 de locuri la tratament balnear şi a alocat 370.314.000 lei cu această destinaţie.

Serviciul Comunicare, Mass-Media şi Relaţii cu Publicul


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi