Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti şi organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale, Poliţiei oraşului Bălceşti şi Postului de Poliţie Ghioroiu, efectuează urmărirea penală într-o cauză penală sub aspectul comiterii infracţiunii continuate de viol.

În fapt, se reţine că în cursul lunii iunie 2020, inculpatul Şunică lonuţ a întreţinut, prin constrângere, în mod repetat raporturi sexuale constând în acte sexuale orale şi anale şi a efectuat acte de agresiune sexuală, faţă de o minoră, în vârstă de 12 ani, la data săvârşirii faptelor, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa.

La data de 21 iunie 2020, organele de poliţie judiciară au dispus reţinerea inculpatului pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 22 iunie 2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat pentru comiterea infracţiunii continuate de viol şi a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Bălceşti, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Şunică lonuţ, fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele, Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi