Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Partidul PLUS

Dacian Cioloş, preşedintele PLUS şi al grupului Renew Europe din Parlamentul European, s-a întâlnit astăzi cu Klaus Iohannis, preşedintele României, şi cu Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei.

„Sunt mai multe urgenţe la nivel european care au o importanţă strategică foarte mare pentru România şi este extrem de important să ne coordonăm toţi cei care putem avea influenţă în deciziile următoare. Este vorba în primul rând despre sumele care pot fi obţinute prin viitorul buget european, care pot fi esenţiale în dezvoltarea ţării în următorii 7 ani, dar şi despre ridicarea restricţiilor la graniţe pentru cetăţenii şi firmele noastre prin intrarea în Spaţiul Schengen”, spune Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş a discutat cu Klaus Iohannis în principal despre negocierile în curs cu privire la fondurile europene pe care le poate accesa România atât prin planul de relansare propus de Comisia Europeană, cât şi din viitorul buget al Uniunii Europene. Preşedintele PLUS a dorit să afle care sunt intenţiile preşedintelui în viitoarele negocieri din Consiliul European pentru ca şi europarlamentarii Alianţei USR PLUS să poată ajuta în acest demers în negocierile din Parlamentul European.

„Suntem în momentul în care atât sumele, dar şi programele prin care sunt distribuiţi aceşti bani se discută în Consiliu şi în Parlamentul European. România are nevoie de această coordonare între preşedinte şi europarlamentari pentru a obţine cele mai bune soluţii şi bani europeni exact acolo unde este mai mare nevoie de ei, în programe de infrastructură, digitalizare, energie, mici fermieri şi alte domenii critice pentru noi. Fără să avem o viziune clară a României în aceste discuţii riscăm să primim fonduri care sunt risipite pe proiecte inutile”, a declarat Dacian Cioloş după întâlnirea cu preşedintele României.

Intrarea în Spaţiul Schengen, o prioritate

Tot azi, Dacian Cioloş a avut o întrevedere şi cu Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, pentru a vedea stadiul în care se află proiectele anunţate de Guvernul PNL, esenţiale pentru a debloca negocierile pentru accesul României în Spaţiul Schengen.

„În 2016 eram extrem de aproape de intrarea în Spaţiul Schengen şi chiar state care se opuseseră până atunci ne-au dat semnale că ne susţin accesul în 2017. Din păcate, PSD a venit la putere şi, prin presiunile asupra Justiţiei, a ratat această şansă enormă ca cetăţenii români şi firmele noastre să poată beneficia de statutul complet de membru al Uniunii Europene. Azi am vrut să discut cu domnul ministru Predoiu despre stadiul câtorva proiecte esenţiale: Secţia Specială, Legile justiţiei şi Codurile penal şi de procedură penală. Fără o claritate în acest proces, România nu poate ieşi din MCV, iar acest lucru este esenţial pentru negocierile de acces în Spaţiul Schengen. În plus, există demersuri avansate ca banii din viitorul buget european să fie accesaţi doar de ţările care au un stat de drept funcţional şi o justiţie independentă. Din acest motiv suntem obligaţi ca, imediat ce va exista o majoritate democratică solidă în Parlament, să putem trece la vot cu pachetul de modificări anticorupţie”, explică Dacian Cioloş.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi