Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – PNL Arad

Senatorul Ioan Cristina: „Poziţia Avocatului Poporului este de-a dreptul ruşinoasă”

Senatorul liberal Ioan Cristina susţine necondiţionat schimbarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

Potrivit senatorului arădean, PNL a iniţiat în Parlament procedura de înlocuire a Avocatului Poporului, deoarece Renate Weber a eşuat de când este în funcţie să reprezinte poporul şi a fost doar avocatul grupului de interese care a susţinut-o pentru a ocupa această funcţie. „Vrem un Avocat al Poporului care să reprezinte cu adevărat interesele poporului şi să respecte Constituţia”, a spus Ioan Cristina.

Potrivit PNL , Renate Weber se află în conflict de interese deoarece este beneficiară de pensie specială, însă cu toate acestea a sesizat CCR când Parlamentul a votat impozitarea pensiilor nesimţite. În plus, şi-a depăşit mandatul constituţional atunci când a acuzat medicii şi Ministerul Sănătăţii că în spitalele din România pacienţii care aveau noul coronavirus au fost torturaţi.

„Renate Weber acţionează în mod constant nu ca Avocat al Poporului, ci ca avocat al celor care încalcă legea. Înainte de pandemie era interesată doar de respectarea drepturilor celor din puşcării, nu şi de respectarea drepturilor pacienţilor, de exemplu. În pandemie s-a comportat ca un avocat al celor care încalcă legea şi pun în pericol sănătatea românilor iar mai nou le întoarce spatele românilor şi se erijează ca avocat al celor care primesc pensii nesimţite fără nicio legătură cu principiul contributivităţii”, a declarat Ioan Cristina, adăugând că, de când este în funcţie, Renate Weber nu a ascuns niciodată că acţionează în tandem cu PSD şi cu cei care urmăresc zădărnicirea efoturilor de până acum, ba chiar uneori parcă şi-a făcut un titlu de glorie din asta.

„Doamna Weber susţine că cei care primesc pensii speciale sunt discriminaţi, dacă le impozităm pensiile nesimţite. Poziţia Avocatului Poporului este de-a dreptul ruşinoasă. Cei cu adevărat discriminaţi sunt milioanele de români care muncesc în această ţară onest, care îşi plătesc taxele şi impozitele la stat, şi care aşteaptă ca din banii lor să se construiască spitale, să se renoveze şcoli, să se construiască o infrastructură modernă, sau poate vor ca banii lor să fie investiţi de un fond de pensii, pentru a avea o bătrâneţe liniştită. Însă, în loc ca banii lor să meargă către aceste zone, cu banii lor se plătesc nişte pensii nesimţite. Deci cine este discriminat? Cel care primeşte o pensie uriaşă fără să fi contribuit la sistemul de pensii, sau cel care din munca lui plăteşte pensii nesimţite pentru alte persoane? Adevărata discriminare a avut loc în momentul în care s-au votat aceste pensii nesimţite, care nu au nicio legătură cu contributivitatea. Discriminarea a fost când prin lege s-au creat categorii speciale de cetăţeni, când prin lege s-a creat o nouă nomenclatură. Între cel care primeşte o pensie de 1500 de lei şi cel care primeşte o pensie nemeritată de mii de euro, cum să fie discriminat cel care primeşte mii de euro fără să fi contribuit?”, a menţionat senatorul Ioan Cristina.

Biroul de presă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi