Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – PNL Dolj

Administraţie PSD = datorii şi scumpiri

Planurile administraţiei PSD în legătură cu RAT Craiova SRL pot fi descrise astfel: datorii, datorii, datorii. Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei din data de 25.06.2020 figurează aprobarea unui acord de pre-finanţare semnat cu BERD pentru suma de 6 milioane de Euro.

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia că pe umerii craiovenilor este pus încă un bir de către administraţia PSD, reprezentată în acest caz de Sorin Manda.

Banii sunt destinaţi pentru „modernizare ateliere de reparaţii, corp birouri, dispecerat, spălătorie, platforme şi împrejmuiri precum şi reţele electrice cu echipamente aferente, respectiv tot ceea ce presupune activitatea de exploatare şi întreţinere a flotei auto.” Iată cum se pot „toca eficient” 6 milioane de euro în vremuri de criză economică prefigurată.

La un calcul sumar, cu o perioadă de rambursare de 8 ani (din care un an de graţie), rezultă că RAT ar avea de înapoiat aproape 1 milion de euro/an – sumă pe care cu siguranţă nu şi-o permite în actuala situaţie economică şi având în vedere cifrele seci din contabilitate.

Tot în şedinţa de pe 25.06.2020, la punctele 25 şi 26 avem de a face cu scumpiri ale prestărilor efectuate de către RAADPFL către Primăria Craiova (întreţinere şi reparare a străzilor cu îmbrăcăminte din pavaj de piatra brută – respectiv alte „tarife pentru activităţile date în gestiune directa RAADPFL”).

De asemenea, găsim o propunere de alocare a sumei de 110.000 lei pentru achiziţionarea unui generator de ceaţă rece cu alimentare Diesel, spre a fi folosit de către Salubritate Craiova SRL; considerăm suma ca fiind disproporţionată în raport cu nevoile curente ale societăţii şi cu costurile din piaţă.

În concluzie, avem de a face cu 3 exemple diferite, dar care ilustrează perfect incapacitatea administrativă a PSD şi care poate fi tradusă astfel: datorii, scumpiri, irosire de bani.

Pentru aceste motive, grupul de consilieri PNL din Consiliul Local Craiova va vota împotriva acestor propuneri, precum şi împotriva propunerii de prelungire a mandatului directorului RAT Craiova (Sorin Manda) până la data de 31.12.2020.

Grupul consilierilor municipali ai PNL Craiova


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi