Comunicat de presă – Primăria Municipiului Mangalia

La Mangalia, s-a lansat proiectul european de transport electric şi modernizare a falezei din Cap-Aurora

Primăria Municipiului Mangalia a organizat, marţi, 23 iunie, la sediul Clubului Nautic Callatis, evenimentul prilejuit de lansarea proiectului „Sprijinirea mobilităţii urbane durabile, la nivelul municipiului Mangalia, judeţul Constanţa”, finanţat din fonduri europene. Prezentarea proiectului a fost susţinută de către administratorul public Dan Georgescu, alături de şeful Serviciului Management Proiecte, Ciprian Popa.

Cei prezenţi la eveniment au fost informaţi cu privire la înfiinţarea transportului public modern, nepoluant, cu autobuze electrice, prin implementarea proiectului european, la nivelul oraşului. În cadrul proiectului, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, vor fi modernizate străzile şi aleile pietonale în deplină siguranţă şi confort, vor fi create piste de biciclete şi noi trasee de transport public, precum şi staţii de autobuz, semnalizate corespunzător atât pe orizontală, cât şi pe verticală, pe traseul mijloacelor de transport în comun. Implementarea proiectului va fi realizată pe trei segmente, care se referă la achiziţionarea autobuzelor electrice, înfiinţarea unei autobaze şi staţii de încărcare a bateriilor, respectiv reabilitarea infrastructurii rutiere, în cartierul de case al oraşului. „Odată cu implementarea acestui proiect, vom moderniza unele artere rutiere şi pietonale, în special din cartierul de case. Totodată, vom crea noi trasee pentru mijloacele de transport public, pe străzile Petre Ispirescu, Horia, Cloşca şi Crişan, 1 Mai, acoperind, astfel, nevoia de deplasare urbană a cetăţenilor care locuiesc în acest cartier, prin transportul public cu autobuze electrice”, a declarat managerul proiectului, Dan Georgescu.

La rândul său, primarul Mangaliei, Radu Cristian a precizat că proiectul mai vizează modernizarea falezei din Cap – Aurora, amenajarea unei parcări de tip Park&Ride, reabilitarea unor alei şi spaţii verzi, în staţiune şi oraş. „Sperăm ca până la sfârşitul acestui an să semnăm contractele de atribuire şi execuţie a lucrărilor şi să intrăm în teren cât mai repede. Este cel mai amplu proiect cu bani europeni, care se va implementa în Mangalia şi staţiunile din sudul litoralului”, a subliniat primarul Mangaliei.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.