Comunicat de presă – Primăria Municipiului Sibiu

Primăria Sibiu începe extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului de Pediatrie

Marţi, 23 iunie, primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic şi pentru execuţia lucrărilor de extindere a unităţii de primiri urgenţe a Spitalului de Pediatrie situată pe str. Gh. Bariţiu.

„Primăria Sibiu a reuşit să obţină finanţare din fonduri europene pentru această investiţie şi am finalizat procedura de achiziţie pentru proiectare şi execuţia lucrărilor de construcţie propriu-zise. În acest mod continuăm să modernizăm Spitalul de Pediatrie cu fonduri europene, acestea adăugându-se fondurilor din bugetul local pe care le investim anual în Spital, răspunzând nevoilor acestei unităţi medicale.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Contractul pentru realizarea lucrărilor în vederea creşterii capacităţii unităţii de primiri urgenţe pediatrice a fost semnat cu firma SC Rom Cas SRL Sibiu, valoarea acestuia fiind de 1,5 milioane de lei.

Constructorul va avea termen 3 luni pentru predarea proiectului tehnic şi 12 luni pentru a realiza următoarele lucrări:

– Recompartimentarea şi extinderea spaţiului alocat primirii urgenţelor la parterul clădirii.

– Instalarea unui sistem de ventilaţie, climatizare şi tratare a aerului

– Înlocuirea sistemului de distribuţie a fluidelor medicale

– Amenajarea accesului în compartimentul de primiri urgenţe şi optimizarea acestuia pentru persoanele cu dizabilităţi

Prin acest proiect se va asigura şi dotarea unităţii de primiri urgenţe cu noi echipamente care să îmbunătăţească capacitatea de diagnosticare rapidă, acestea făcând obiectul unor proceduri de achiziţie separate, aflate în curs sau urmând să fie iniţiate. Printre altele, se are în vedere:

– Amenajarea unui laborator propriu de analize, dotat cu aparatură performantă.

– Achiziţia unei truse speciale de video-endoscopie utilizată pentru extragerea corpilor străini pe care copiii îi înghit accidental

– Achiziţia unui aparat performant pentru radiografii şi examinări radioscopice (Roentgen) care va permite investigarea radiografică, completată de cea fluoroscopică acolo unde este cazul, reducând astfel timpul de aşteptare a pacienţilor

– Achiziţia unui microscop oftalmologic.

Acest proiect iniţiat de Primăria Municipiului Sibiu a obţinut finanţare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional, pe Axa 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

Serviciul Comunicare, Relaţii Externe şi Marketing

Primăria Municipiului Sibiu


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.