Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Primăria Sectorului 1

Primarul Dan Tudorache: Spitalul „Sfântul Vasile cel Mare” va schimba faţa Sectorului 1 şi a întregului Bucureşti

Spitalul „Sfântul Vasile cel Mare” va fi construit în Sectorul 1 şi va fi cel mai modern spital de urgenţă din Bucureşti, o unitate medicală de categoria IA. În incinta viitorului spital se vor reloca Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi Secţia de Pediatrie a Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Unitatea medicală va avea subsol, parter şi cinci etaje, 1015 paturi, 37 de săli de operaţie şi 60 de linii de gardă. De asemenea, va mai avea şi două heliporturi care vor uşura accesul pacienţilor în stare gravă, o clădire independentă care va asigura 698 de locuri de parcare pentru autoturisme, săli şi laboratoare pentru cercetare şi învăţământ, iar între staţia de metrou şi spital va exista o pasarelă.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat duminică, 28 iunie 2020, într-o conferinţă de presă, că: „Spitalul este o necesitate pentru Bucureşti, un proiect de suflet, şi, împreună cu Ministerul Sănătăţii, a fost stabilit numărul de paturi. Este primul spital de stat, de o asemenea anvergură, care se va construi în ultimii 30 de ani”.

Licitaţia pentru construirea Spitalului „Sfântul Vasile cel Mare” din Sectorul 1 a demarat la sfârşitul lunii decembrie 2019, iar 30 iulie 2020 este data limită de depunere a ofertelor. Până în prezent 30 de firme internaţionale au solicitat clarificări despre acest proiect. Costul proiectului se ridică la jumătate de miliard de euro.

Spitalul va deservi locuitorii Sectorului 1 şi ai Capitalei, dar şi zona de Sud a României. „Este primul spital de stat care se va contrui de o asemenea anvergură în ultimii 30 de ani”, a mai declarat Dan Tudorache.

Spitalul va fi construit în trei ani pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte Nr. 10, Sector 1. Perioada de garanţie este de minimum 60 de luni, iar durata minimă a perioadei de proiectare şi execuţie este de 18 luni (din care proiectare – 4 luni, iar execuţia – 14 luni).

Serviciul Imagine şi Relaţii cu Mass-Media


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi