Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – PSD Timiş

Liberalii din Arad şi Caraş-Severin dictează numirile în Timiş Robu – zero influenţă politică la centru

Aeroportul Timişoara la mâna cărăşanului Vela. Un nou episod în care se încearcă o preluare forţată a Aeroportului Internaţional Timişoara – „Traian Vuia”.

Scenariul în care Timişoara condusă de liberali rămâne izolată de politica mare este tot mai clar. Din păcate, conducerea naţională a PNL nu doar că-l ignoră pe primarul-preşedinte Nicolae Robu, dar şi dă credit total liderilor din Arad şi Caraş-Severin, care îşi impun oamenii în funcţii cheie în cele mai importante instituţii din judeţul Timiş.

Influenţa baronilor liberali arădeni şi cărăşeni se vede de la mare distanţă, oamenii lor fiind preferaţi în locul timişorenilor. Este cazul clar al Administraţiei Bazinale de Apă Banat unde a fost adus un arădean, peste capul liderilor locali ai PNL. În tot acest timp, Nicolae Robu îşi duce războaiele pe Facebook şi participă la sindrofii asortate cu elicoptere, pase la costum şi poze zâmbitoare la firul ierbii.
Cât preşedintele PNL Timiş este ocupat să zâmbească la blitz, agreaţii premierului Orban orchestrează o manevră prin care să pună mâna pe Aeroportul Timişoara şi să-l treacă total sub influenţa lor. Nu este prima dată când se încearcă acapararea acestui aeroport, care se încăpăţânează să facă performanţă, spre deosebire de aeroporturile din Arad şi Caransebeş, ambele aflate de ani buni la limita supravieţuirii. O tentativă de preluare a mai fost iniţiată de guvernarea PDL-istă în 2010 şi milimetric au ratat atunci portocalii arădeni să ia cu japca aeroportul Timişoara.

Acum vin liberalii, unii tot PDL-işti sub acoperire, cu o tactică nouă. Un prim pas a fost făcut în această lună, când a fost schimbat Consiliul de Administraţie al aeroportului Timişoara. Chiar dacă în ultimii patru ani şi jumătate a îndeplinit cu succes criteriile de performanţă cuprinse în contractul de administrare semnat cu Ministerul Transporturilor, Consiliul de Administraţie nu mai avea culoarea politică potrivită. Iar acelaşi Minister al Transporturilor a decis că profesioniştii trebuie înlocuiţi cu „unşii” liberali giraţi de cărăşanul Marcel Vela deşi, dacă tot era să fie schimbare pe criterii de culoare, ar fi fost de preferat măcar ca noii numiţi să fie timişoreni.

Considerăm că Aeroportul Timişoara trebuie să rămână al Timişoarei. Orice fuziune cu aeroporturile din Arad şi/sau Caransebeş ar fi împotriva principiilor unei afaceri transparente şi benefice pentru Aeroportul Timişoara. Confiscarea aeroportului „Traian Vuia” ar avea scopul unic de acoperire a „găurilor negre” din Arad, dar mai ales din Caraş-Severin. Orice politician timişorean, indiferent de partid şi de doctrină, ar trebui să se opună unei astfel de iniţiative. Îl somăm public pe Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş şi primarul Timişoarei, să demonstreze că este pro Timişoara şi să nu lase interesele de partid să acapareze un obiectiv esenţial.

PSD Timiş


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi