Comunicat de presă – Senat

Mesajul Preşedintelui interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la semnarea cererii de aderare la Uniunea Europeană de către România

În urmă cu 25 de ani, la 22 iunie 1995, România depunea cererea de aderare la Uniunea Europeană.

Cu o zi înainte, la 21 iunie 1995, era semnată Declaraţia de la Snagov, la finalul unui proces de consultări organizat de Preşedinte şi Prim-ministru, împreună cu Parlamentul şi toate partidele politice parlamentare, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai cercurilor academice.

Orientarea fermă a României către valorile democraţiei de tip european devenea expresia consensului naţional şi a convergenţei tuturor forţelor politice ale ţării. Semnatarii declaraţiei, reprezentanţi ai celor 14 partide politice româneşti apreciau spiritul în care a avut loc elaborarea Strategiei Naţionale de pregătire a aderării României la Uniunea Europeană şi a lucrărilor de fundamentare a acesteia, confruntarea pe deplin liberă de opinii şi climatul constructiv de dezbateri.

S-a realizat, astfel, un moment istoric de înţelepciune politică, când toate forţele politice s-au unit pentru susţinerea obiectivului strategic al aderării României la Uniunea Europeană.

Astăzi, la 25 de ani de la acel moment istoric, Preşedintele Senatului salută voinţa şi viziunea oamenilor politici care au făcut posibil în anul 1995 ca priorităţile naţionale să aibă întâietate în faţa oricăror alte planuri politice.

“Fac un apel către Preşedinţie şi Guvern ca dialogul şi consultarea să primeze în faţa politicii conjuncturale şi a guvernării cu uşile închise”, a declarat Robert Cazanciuc.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top